Poliţiştii din Constanţa informează că tânăra care a administrat mai multe campanii de strângeri de fonduri pentru persoane cu boli grave este subiectul unui dosar de cercetare penală pentru infracţiunea de înşelăciune.

Tânăra ar fi refuzat să elibereze sumele donate, pe motiv că doreşte să înfiinţeze o fundaţie folosind drept capital sumele donate, urmând ca banii să fie viraţi la sfârşitul lunii martie.

Dosar penal pentru că tânăra nu a trimis banii familiilor

Polițiștii Postului de Poliție Mihai Viteazu – I.P.J. Constanța au fost sesizați de către un bărbat, de 43 de ani, din localitate cu privire la faptul că, la data de 20 ianuarie 2019, a contactat-o pe o rețea de socializare pe o femeie, de 28 de ani, din Constanța, cu scopul de a iniția o campanie de strângere de fonduri pentru fratele său, diagnosticat cu o tumoră. În urma strângerii de fonduri, în contul femeii ar fi intrat aproximativ 5.500 de euro. Bărbatul a luat legătura cu femeia în cauză, pentru a intra în posesia sumei de bani, însă  a fost refuzat de aceasta pe motiv că dorește să înființeze o fundație și are nevoie de capital social, urmând ca suma să îi fie înmânată la sfârșitul lunii martie. Polițiștii constănțeni au demarat activitățile în cauză și au deschis un dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune. Cercetările continuă, pentru stabilirea împrejurărilor și a situației de fapt, urmând a se dispune măsurile legale, scrie observator.tv