sâmbătă , 19 septembrie 2020 3:13 pm
Iasi booked.net
-1°C

Dosar penal pentru că au minţit la spital

Parchetul de pe lângă Judecătoria Bacău a înregistrat un dosar penal în care se efectuează cercetări in rem cu privire la săvârşirea infracţiunilor de fals în declaraţii şi de omisiune a declarării unor informaţii.

În fapt, organele de cercetare penală din cadrul Secţiei 1 Poliţie Bacău s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că la data de 6 mai 2020, în jurul orelor 20:50, două persoane s-au prezentat la Unitatea de Primire Urgenţe, secţia Pediatrie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţe Bacău, ocazie cu care nu au adus la cunoştinţa cadrelor medicale că anterior au intrat în contact cu o persoană confirmată pozitiv cu noul coronavirus, internată în cadrul secţiei de Boli Infecţioase a unităţii medicale, informează nordestnews.ro.

Una dintre persoane a completat în fals declaraţia pe proprie răspundere şi chestionarul pentru evaluarea riscului de îmbolnăvire, negând faptul că a intrat în contact cu persoane confirmate infectate cu COVID-19.

Începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Recomandări

Organizatorii pelerinajului de Sf. Parascheva nu știu cum să procedeze astfel încât Iașul să nu se transforme în focar de coronavirus

În aproximativ o lună de zile este debutul pelerinajul de la Iaşi, la Catedrala Mitropolitană. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *