sâmbătă , 14 decembrie 2019 7:19 am
Iasi booked.net
-1°C

Donatorii de sânge de fapt donează vieţi!

De multe ori, viaţa unui om bolnav se află în mâinile noastre. Mulţi dintre noi nu realizăm cât de importante sunt donaţiile de sânge. În primul rând pentru pacienţii care au nevoie de transfuzii ca de aer, şi nu in ultimul rând pentru cei care donează. Faptul că donezi sânge are numeroase beneficii pentru sănătatea ta. Poţi să pierzi în greutate, poţi să îţi reduci riscul de boli cardiovasculare şi riscul de cancer şi, în acelaşi timp, poţi salva o viaţă făcând un singur lucru: donând sânge.

Potrivit studiilor publicate în Jurnalul American de Epidemiologie, donatorii de sânge au cu 33% mai puţine şanse să sufere de o boală cardiovasculară şi au cu 88% mai puţine şanse să sufere un infarct miocardic, scrie health24.com.

În judeţul Botoşani există o lipsă acută de donaţii sanguine, iar din aceasta cauză, Asociaţia Happy a demarat o campanie de donat sânge, pornind de la ideea unui preot dintr-un sat botosănean, pe nume Vasile Viorel Florea, din Chişcăreni, care a adunat într-o zi oameni din sat şi i-a îndemnat să meargă împreuna la centrul de transfuzie sanguina Botoşani, explicându-le imporanţa acestui gest.

România încă se află pe ultimele locuri în Europa la capitolul donări de sânge.

În prezent, organozatorii lucrează la promovarea acestei campanii create cu scopul de a conştientiza oamenii asupra importanţei acestui gest care poate salva vieţi.

Sângele nostru înseamnă de fapt viaţă, speranţa pentru un om bolnav!” – Este mesajul campaniei amintitie.

Recomandări

Dorohoi: Elevi drogați luați cu Ambulanța

Caz neobişnuit la Dorohoi. Doi tineri, de 16 ani, au ajuns la spital după ce …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *