joi , 20 ianuarie 2022 11:32 pm
Iasi booked.net
-1°C

Doi hipopotami au fost testați POZITIV cu COVID-19 la grădina zoologică din Antwerp (Anvers) din Belgia

Hipopotamii Imani, în vârstă de 14 ani, și Hermien, în vârstă de 41 de ani, nu prezintă niciun simptom în afară de curgerea nasului, dar grădina zoologică a spus că perechea a fost plasată în carantină ca măsură de precauție

Din cunoștințele mele, aceasta este prima dată când virusul este detectat la această specie. La nivel mondial, acest virus a fost semnalat în principal la maimuțe mari și feline”, a declarat medicul veterinar al grădinii zoologice, Francis Vercammen.

Animalele de companie, inclusiv pisicile, câinii și dihorii, s-au infectat în urma contactului cu proprietarii lor, în timp ce în grădinile zoologice au fost relatate cazuri la animale precum pisici mari, vidre, primate și hiene.

Boala s-a răspândit și în fermele de nurci și la animale sălbatice, cum ar fi căprioarele.

La începutul acestei săptămâni, Canada a confirmat, de asemenea, că trei cazuri de Covid au fost descoperite la căprioare sălbatice – primul astfel de caz în fauna sălbatică a țării. Dar din cauză că testele limitate înseamnă că nimeni nu știe cât de răspândit este Coronavirus printre animale sălbatice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *