luni , 9 decembrie 2019 4:58 pm
Iasi booked.net
-1°C

Doi foşti corporatişti produc dulceaţă de lapte şi alte sortimente exotice

Mihai (34 de ani ) şi Alexandra Zaharia (30 de ani) au renunţat în urmă cu şase ani la joburile pe care le aveau în corporaţii pentru a produce dulceţuri artizanale din fructele din livada lor.

Cei doi deţin Bunicel.ro, o afacere socială de familie cu angajaţi din mediul defavorizat. Printre reţetele inedite, se numără dulceaţa de lapte şi dulceaţa-unicorn, care va fi lansată din toamnă.

Potrivit adevarul.ro, Mihai Zaharia a terminat Facultatea de Transporturi din Universitatea „Politehnica” Bucureşti, secţia Inginerie Electronică. În 2013 a renunţat la jobul pe care-l avea la o multinaţională şi s-a apucat să facă gemuri şi dulceţuri pe care le vinde, în cea mai mare parte, online, prin Bunicel.ro. În acest business, îi stă alături soţia sa Alexandra, absolventă de ASE. „Am avut şi eu şi soţia mea copilării foarte fericite, cu vacanţe de vară la bunici. De la aceştia a venit şi pasiunea pentru dulceţuri”, ne-a declarat tânărul antreprenor. Mihai Zaharia moştenise de la bunicii săi o livadă, o casă şi un teren în oraşul Costeşti din Argeş

„Am dorit să valorificăm fructele din livada de 1.200 metri pătraţi, unde cresc în principal meri şi pruni. Când am început afacerea în 2013, nu aveam nimic planificat, nu aveam o strategie conturată. Nu ştiam despre procesare, fructe, avize. Ne-am dorit să vedem dacă există interes pentru produsele noastre. Am dorit să facem totul progresiv. Dorim să construim o afacere de familie sustenabilă care să sprijine şi să se implice în comunitatea din care facem parte”, povesteşte Mihai.

Recomandări

Crescătorii de animale, așteptați la APIA pentru subvenții

Fermierii români pot depune până la data de 16 decembrie 2019, inclusiv, cererile iniţiale anuale …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *