joi , 2 decembrie 2021 9:52 am
Iasi booked.net
-1°C

Doi bărbați moldo-români cercetați pentru o carte de identitate falsă descoperită asupra lor

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări în privinţa a doi bărbați cu dublă cetățenie, română și moldovenească, asupra cărora au descoperit o carte de identitate românească falsă.

În data de 10 iuliea.c., în jurul orei 15.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru a intra în ţară, ca pasager într-un autoturism marca BMW, înmatriculat în Iași, P.M., cu dublă cetățenie, învârstă de 28 de ani.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport şi persoanelor, ocazie cu care în portmoneul lui P.M.a fost descoperită o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, emisă pe numele unui bărbat cu cetățenie română și R. Moldova, învârstă de 31 de ani, prezent în același autoturism.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplineşte condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals.

Bărbatul de 31 de ani a declarat că a procurat cartea de identitate descoperită la controlul de frontieră prin intermediul unui conațional, ale cărui date nu le cunoaşte, cu scopul de a o folosi în Franța, pentru a-și găsi mai ușor un loc de muncă și că i-a înmânat documentul lui P.M. pentru ca acesta să nu fie găsit asupra lui.

Ambii bărbați sunt cercetați în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

Recomandări

Anabolizante depistate asupra unui bărbat cu dublă cetăţenie

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huși efectuează cercetări în privinţa unui …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *