Doi bărbați au fost reținuți pentru evaziune fiscală

Date:

Doi bărbaţi din municipiul Bacău au fost reţinuţi de poliţiştii de investigaţii criminale, în urma unor percheziţii domiciliare, fiind suspectaţi de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste 250.000 lei.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, inspectorul Cătălina Păduraru, a declarat, miercuri, că persoanele în cauză ar fi comercializat deşeuri feroase şi neferoase fără a înregistra în contabilitate tranzacţiile efectuate.

‘Din cercetări, poliţiştii au stabilit că bănuiţii, în calitate de administratori a două societăţi comerciale, în perioada aprilie 2015-mai 2017, ar fi comercializat mărfuri (deşeuri feroase şi neferoase) către mai multe societăţi comerciale de pe raza judeţului Bacău fără a declara sau înregistra în contabilitatea societăţilor, tranzacţiile efectuate. Totodată, în perioada aprilie 2015 – mai 2017, în numele şi interesul a două societăţi comerciale, ar fi realizat operaţiuni de scriere şi semnare de facturi fiscale, avize de însoţire a mărfurilor, semnare de contracte comerciale, retragere de sume de bani din conturile societăţilor comerciale precizate, operaţiuni ce nu au fost evidenţiate în actele contabile ori în alte documente legale, aducând în acest fel un prejudiciu bugetului consolidat al statului în cuantum de 257.333 lei’, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău.

Cei doi bărbaţi cu vârsta de 46 de ani, respectiv 54 ani, au fost reţinuţi de poliţişti, pentru 24 de ore, pentru evaziune fiscală în formă continuată şi complicitate la evaziune fiscală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Primăria Iași a lansat licitația pentru contractarea lucrărilor de modernizare a bulevardului Poitiers

Suma disponibilă este 37.866.748,65 lei fără TVA, respectiv 45.061.430,89...

Locuri de PARCARE scoase la licitație de către primăria IAȘI

Municipalitatea ieșeană, prin Direcția Exploatare Patrimoniu, va organiza pe...

Se închide circulația pe bulevardul Socola! 9 trasee CTP Iași vor fi deviate

În perioada 29-30 martie, între orele 08:00 – 20:00,...

Noul terminal de la Aeroportul Iași devine operațional vineri, 29 martie

Zborul inaugural pentru T4 va fi pe ruta Iași...