duminică , 28 noiembrie 2021 3:16 pm
Iasi booked.net
-1°C

Doi bărbați au fost reținuți pentru evaziune fiscală

Doi bărbaţi din municipiul Bacău au fost reţinuţi de poliţiştii de investigaţii criminale, în urma unor percheziţii domiciliare, fiind suspectaţi de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste 250.000 lei.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, inspectorul Cătălina Păduraru, a declarat, miercuri, că persoanele în cauză ar fi comercializat deşeuri feroase şi neferoase fără a înregistra în contabilitate tranzacţiile efectuate.

‘Din cercetări, poliţiştii au stabilit că bănuiţii, în calitate de administratori a două societăţi comerciale, în perioada aprilie 2015-mai 2017, ar fi comercializat mărfuri (deşeuri feroase şi neferoase) către mai multe societăţi comerciale de pe raza judeţului Bacău fără a declara sau înregistra în contabilitatea societăţilor, tranzacţiile efectuate. Totodată, în perioada aprilie 2015 – mai 2017, în numele şi interesul a două societăţi comerciale, ar fi realizat operaţiuni de scriere şi semnare de facturi fiscale, avize de însoţire a mărfurilor, semnare de contracte comerciale, retragere de sume de bani din conturile societăţilor comerciale precizate, operaţiuni ce nu au fost evidenţiate în actele contabile ori în alte documente legale, aducând în acest fel un prejudiciu bugetului consolidat al statului în cuantum de 257.333 lei’, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău.

Cei doi bărbaţi cu vârsta de 46 de ani, respectiv 54 ani, au fost reţinuţi de poliţişti, pentru 24 de ore, pentru evaziune fiscală în formă continuată şi complicitate la evaziune fiscală.

Recomandări

O femeie și 2 copii au murit într-un accident grav la Bacău

In această dimineață, în jurul orei 09.20, pe DN 2-E 85, un tânăr de 23 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *