miercuri , 23 iunie 2021 12:22 pm
Iasi booked.net
-1°C

Documente false descoperite la un control de frontiera

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galați-rutier efectuează cercetări cu privire la doi cetățeni ucraineni care au prezentat la controlul de frontieră certificate de competență profesională false.

În data de  28 martie a.c., în jurul orei 16.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Galați-rutier – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, cetățeanul ucrainean C.V., în vârstă de 53 de ani, care conducea un ansamblu rutier format dintr-un cap tractor marca Volvo și o remorcă marca Schmitz, ambele înmatriculate în Ucraina, scrie politiadefrontiera.ro.

Câteva ore mai târziu, s-a prezentat în același punct de trecere a frontierei, cetățeanul ucrainean M.A., în vârstă de 38 de ani, care conducea un ansamblu rutier format dintr-un cap tractor marca Mercedes și o remorcă marca Krone, ambele înmatriculate în Ucraina

La controlul de frontieră, cei doi bărbați au prezentat pe lângă documentele de identitate şi câte un certificat de competență profesională pentru transport internațional de mărfuri.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea celor două certificate de competență profesională, colegii noştri au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că acestea nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, fiind false.

Cu privire la cele constatate, cei doi cetățeni ucraineni au declarat că au urmat cursurile unei școli de profil din Odesa, în urma cărora au obținut respectivele certificate de competență profesională și nu cunoșteau faptul că acestea nu sunt autentice, mai scrie politiadefrontiera.ro.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Recomandări

Condițiile pentru a putea ieși din țară de la 1 iulie

În mai puțin de trei săptămâni țara noastră alături de celelalte state europene ar trebui …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *