Documente false, descoperite la controlul de frontieră de la Sculeni

Date:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni au descoperit ascunse, asupra a două persoane, două cărţi de identitate, un permis de conducere şi un certificat de pregătire profesională, cu însemnele autorităţilor române, care erau false.

*În data de 27.01.2019, în jurul orei 15.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iași, s-au prezentat pentru a intra în ţară, călătorind ca pasageri într-un autoturism, înmatriculat în R. Moldova, cetățenii din R. Moldova S. C. şi A. B., în vârstă de 23, respectiv 27 de ani.

În baza analizei de risc pe linia migrației ilegale, echipa comună a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra pasagerilor mijlocului de transport, în urma căruia a descoperit, ascunse în pantofii lui S.C., două cărţi de identitate cu însemnele autorităţilor române.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentele în cauză nu îndeplinesc condițiile de formă şi fond ale unora autentice, fiind false.

Cu privire la cele constatate, S. C. a declarat că pe una dintre cele două cărţi de identitate a procurat-o plătind suma de 150 de euro cu intenţia de a o folosi pe teritoriul Italiei. Cu privire la cea de a doua a mai adăugat că la rugămintea lui A. B. trebuia să transporte documentul în Germania.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

În acelaşi punct de trecere a frontierei, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, N. I., cu dublă cetăţenie română şi R. Moldova, în vârstă de 23 de ani, care conducea un autoturism marca Audi A4, înmatriculat în Germania.

La controlul de frontieră, au descoperit asupra bărbatului un permis de conducere şi un certificat de pregătire profesională, cu însemnele autorităţilor române.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că acestea nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, fiind false.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a primit documentele de la un vecin care lucrează la o tipografie în Germania.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Locuri de PARCARE scoase la licitație de către primăria IAȘI

Municipalitatea ieșeană, prin Direcția Exploatare Patrimoniu, va organiza pe...

A început cea mai mare sărbătoare a studenților din Iași

În perioada 20 - 28 aprilie 2024 Casa de...

Sărbătoarea Florilor FloralIS revine la IAȘI în perioada 26 – 28 aprilie 2024

În perioada 26 - 28 aprilie 2024 Iașul va...