miercuri , 1 decembrie 2021 9:15 am
Iasi booked.net
-1°C

Document de identitate fals, descoperit la controlul de frontieră de la Albița

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări cu privire la un tânăr din Coasta de Fildeș care a prezentat la controlul de frontieră o carte de identitate falsă.

În data de 16 decembrie a.c., în jurul orei 10.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru a intra în ţară, ca pasager într-un autocar un cetățean din Coasta de Fildeș, T.N., în vârstă de 23 de ani, care s-a legitimat cu pasaportul personal, valabil, precum şi cu o carte de identitate franceză.

Existând suspiciuni cu privire la cartea de identitate prezentată la controlul de frontieră, care avea însemnele autorităților franceze, colegii noștri au procedat la efectuarea unor verificări specifice în urma cărora au constatat că documentul nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals.

Cu privire la cele constatate, tânărul a declarat că a procurat cartea de identitate de la o cunoștință din R. Moldova, plătind suma de 500 euro, întrucât îi era necesară pentru a putea ajunge legal în Franța.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals și complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.

Recomandări

La plimbare, fără permis de conducere

Poliţiştii de frontieră din cadrul  Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi Prut efectuează cercetări cu privire …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *