Document de identitate fals, descoperit la controlul de frontieră de la Albița

Date:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări cu privire la un tânăr din Coasta de Fildeș care a prezentat la controlul de frontieră o carte de identitate falsă.

În data de 16 decembrie a.c., în jurul orei 10.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru a intra în ţară, ca pasager într-un autocar un cetățean din Coasta de Fildeș, T.N., în vârstă de 23 de ani, care s-a legitimat cu pasaportul personal, valabil, precum şi cu o carte de identitate franceză.

Existând suspiciuni cu privire la cartea de identitate prezentată la controlul de frontieră, care avea însemnele autorităților franceze, colegii noștri au procedat la efectuarea unor verificări specifice în urma cărora au constatat că documentul nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals.

Cu privire la cele constatate, tânărul a declarat că a procurat cartea de identitate de la o cunoștință din R. Moldova, plătind suma de 500 euro, întrucât îi era necesară pentru a putea ajunge legal în Franța.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals și complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Primăria Iași a lansat licitația pentru contractarea lucrărilor de modernizare a bulevardului Poitiers

Suma disponibilă este 37.866.748,65 lei fără TVA, respectiv 45.061.430,89...

Locuri de PARCARE scoase la licitație de către primăria IAȘI

Municipalitatea ieșeană, prin Direcția Exploatare Patrimoniu, va organiza pe...

Se închide circulația pe bulevardul Socola! 9 trasee CTP Iași vor fi deviate

În perioada 29-30 martie, între orele 08:00 – 20:00,...

Noul terminal de la Aeroportul Iași devine operațional vineri, 29 martie

Zborul inaugural pentru T4 va fi pe ruta Iași...