miercuri , 23 iunie 2021 12:31 pm
Iasi booked.net
-1°C

Doctorița de la Sf. Maria, Sidonia Susanu, rugată să se întoarcă în spital

Corneliu Mihai, managerul Spitalului Sfanta Maria din Iasi si Maricel Popa, presedinte al Consiliului Judetean au sustinut ieri o conferinta de presa pentru a arata ca in cele trei luni de cand s-a schimbat conducerea unitatii medicale ”au făcut minuni”.

Cei doi au sustinut ca spitalul a taiat mult din pierderile financiare, si-a marit veniturile si in plus s-au si facut economii importante. Numai ca, ultimele masuri au avut ca efect si plecarea unui medic valoros din spital si anume Sidonia Susanu, sefa Compartimentului de Chirurgie Plastica. Ori, potrivit unor surse plecarea acesteia are legatura tocmai cu ”economiile” de materiale care se fac de circa 3 luni in salile de operatii. Daca pana acum Corneliu Mihai a sustinut ca Sidonia Susanu a plecat temporar fiind in concediu fara plata pana la 1 ianuarie 2020, ieri, acelasi manager a lasat sa se inteleaga ca Sidonia Susanu a parasit definitiv spitalul, potrivit dezvăluirea.ro.

Acesta a mai aratat ca Sidonia Susanu s-a decis sa plece dupa ce a fost anuntata ca se vor face unele modificari in organigrama spitalului iar aceste schimbari vizeaza si Compartimentul de Chirurgie Plastica. Acum, Corneliu Mihai o roaga pe Sidonia Susanu sa revina in spital. ”La prima intalnire cu doamna in luna iunie am avut o discutie cu doamna Susanu si i-am spus asa: ”Doamna doctor ai de gand sa pleci?”, haideti sa punem umarul si sa  facem ceva pentru acest spital. Ulterior cu o saptamana de a pleca in concediu fara plata, am avut o discutie in care i-am spus ca urmeaza sa facem modificari in organigrama. Chiar vineri am rugat pe cineva sa mearga sa-i spun ca vreau sa vorbesc cu ea, sa-mi spuna clar care sunt intentiile. Nu numai eu, intreg colectivul isi doreste ca doamna Susanu sa lucreze in continuare in spital”, a spus Corneliu Mihai.

In plus Maricel Popa a facut ieri unele acuzatii voalate la adresa unor medici din spital. Acesta a lasat sa se inteleaga ca medicii sunt platiti de spital pentru programul din timpul zilei dar acestia in acest timp se duc sa lucreze la cabinetele lor private. Mai mult acesta a lasat sa se inteleaga ca si materialele spitalului erau folosite la aceste cabinete. „Banii se duceau in alta parte nu vreau sa spun mai multe.”, a spus Popa, potrivit sursei citate.

Corneliu Mihai si Maricel Popa au ținut să menționeze faptul că au crescut veniturile spitalului. „Am crescut in mod constant veniturile din activitatea de ambulatoriu. Daca pana in iulie veniturile erau de 700.000 lei acum sunt de 1,2 milioane lei. Lucram in continuare sa crestem aceste venituri”, a spus Corneliu Mihai.

Insa, fostul manager Radu Terinte a spus ca veniturile spitalului au crescut datorita demersurilor sale. ”Veniturile au crescut deoarece eu am facut  adresa la Guvern sa se majoreze tariful unitar pe care-l decontam de la Casa de Sanatate de la 1.600 lei la 1.840 lei. Dupa ce am plecat eu banii in spital au intrat cu aceasta majorare obtinuta de mine”, a spus Radu Terinte.

Recomandări

A fost ales noul manager al Spitalului de Copii „Sf. Maria” din Iași

La Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iași a avut loc un concurs pentru alegerea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *