luni , 30 noiembrie 2020 2:50 am
Iasi booked.net
-1°C

Doar 20 de locuri libere pentru pacienții cu COVID-19, în spitalele suport! În fiecare zi, la secțiile de terapie intensivă moare cel puțin un pacient

În numai 24 de ore, la Iași au fost confirmate 91 de cazuri noi și un deces. Numărul de morți, după ce au fost diagnosticați cu coronavirus, a ajuns la 131.

Prof. dr. Carmen Dorobăț spune că aglomerația din oraș este motivul creșterii numărului de cazuri!

În fiecare zi, la secțiile de terapie intensivă moare cel puțin un pacient. Numărul de decese a ajuns la 131, iar medicii susțin că începerea școlii reprezintă principalul motiv pentru care a crescut numărul de cazuri de infectări cu COVID-19.

Unul dintre Spitalele suport COVID-19 nu mai reprezintă o șansă de internare pentru pacienții cu coronavirus și asta pentru că cinci cadre medicale au fost infectate cu noul virus. Astfel, pacienții nu vor putea fi tratați de către medici. Este vorba despre Spitalul Militar din Iași care, în urmă cu câteva zile, a anunțat că nu mai poate face internări pentru pacienții cu coronavirus pentru că, momentan, nu mai au personal disponibil.

Prof. dr. Carmen Dorobăț: „Ne așteptăm la o creștere și mai mare a numărului de cazuri

Socializarea venită la pachet cu începerea anului școlar este motivul creșterii numărului de infectări cu COVID-19”, spune prof. dr. Carmen Dorobăț.

Chiar dacă în acest moment nu este niciun elev internat în vreun spital suport COVID-19 din Iași, medicii consideră faptul că aglomerația cauzată de începerea anului școlar se face responsabilă de creșterea numărului de cazuri.

Mai avem doar 20 de locuri libere în toate spitalele suport COVID-19 din Iași. Asistăm la o creștere a numărului de cazuri raportate zilnic și asta pentru că a început școala și, implicit, socializarea. În secția de Terapie Intensivă de la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași nu mai aveam niciun loc liber, iar la Terapie Intensivă de la Spitalul de Neurochirurgie mai erau cinci locuri libere. Ne așteptăm la o creștere și mai mare a numărului de cazuri. Recomandăm populației să minimalizeze socializarea și să păstreze în continuare măsurile de protecție și distanțare.”, spune prof. dr. Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.

Recomandări

Un singur pat liber la Terapie Intensiva pentru bolnavii cu Covid-19 în tot județul Iași!

Ieri, în spitalele suport COVID-19 din județul Iași erau ocupate 66 din cele 67 de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *