joi , 21 februarie 2019
Iasi booked.net
-1°C

DNA reacţionează după decizia CCR în cazul Kovesi: Este momentul să tragem un semnal de alarmă!

Direcţia Naţională Anticorupţie a reacţionat oficial după controversata decizie a Curţii Constituţionale în cazul Kovesi.

 

Procurorii DNA au tras un semnal de alarmă în contextul discuţiilor generate de decizia Curţii Constituţionale în cazul Kovesi, potrivit unui comunicat de presă remis joi de Biroul de Presă al instituţiei.

„Este momentul să tragem un semnal de alarmă şi să ne exprimăm îngrijorarea faţă de potenţiala afectare a statutului de independenţă a procurorilor, care reprezintă o premisă esenţială a luptei împotriva corupţiei. Fără garanţiile legale existente în prezent, lupta împotriva corupţiei nu ar fi fost posibilă, iar pierderea acestor garanţii riscă să afecteze grav investigaţiile desfăşurate de procurorii anticorupţie”, a transmis DNA.

Reamintim că CCR a admis sesizarea Guvernului care reclamă un posibil conflict constituţional între Preşedinţie şi Guvern pe motiv că şeful statului a refuzat să dea curs cererii de revocare a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi. Cu alte cuvinte, CCR îl obligă pe Iohannis să o revoce pe şefa DNA, scrie Epoch Times.

Recomandări

Chirica: Titlul de Capitală a Tineretului – o confirmare a politicii municipalităţii ieşene din ultimii ani

Câştigarea titlului de Capitală a Tineretului din România de către municipiul Iaşi este şi o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *