duminică , 18 aprilie 2021 12:26 pm
Iasi booked.net
-1°C

Directorul general al CFR, Constantin Axinia, a fost demis

Consiliul de Administraţie al CFR SA l-a demis din funcţia de director general pe Constantin Axinia. Acesta a declarat pentru Mediafax că motivul demiterii sale este refuzul de a semna un contract de investiţii în valoare de sute de milioane de euro.

Domnul ministru mi-a spus să fac ceva şi nu am făcut: de semnat un contract fără să aştept o hotărâre a instanţei definitivă, ca să pot semna un contract. Pe legislaţie puteam să semnez contractul, dar intram sub incidenţa unei alte legi care spunea că dacă instanţa superioară anulează hotărârea de tribunal voi fi pasibil de o amendă cuprinsă între 1-3% din valoarea contractului”, a spus Axinia, care a adăugat că valoarea contractului este „de câteva sute de milioane de euro.„.

Constantin Axinia a adăugat că și departamentul juridic al companiei i-a recomandat, de asemenea, să nu semneze contractul în lipsa instanţei de judecată.

I-am zis ministrului: semnez numai în momentul în care există o sentinţă definitivă. Mai mult de atât, direcţia juridică din cadrul companiei mi-a înaintat o notă în care îmi recomandă să nu semnez acest contract până nu va soluţiona instanţa de judecată acest lucru.„, a spus fostul director interimar al CFR Infrastructură.

În privinţa afirmaţiilor ministrul demis al Transporturilor, Răzvan Cuc, despre termenul pentru retructurări în CFR SA, concomitent cu cel al Companiei de Autostrăzi (CNAIR), Axinia a negat că i-ar fi fost solicitat acest lucru.

Nu mi-a trimis ministrul Transporturilor nicio dispoziţie, mai ales că acestea vin prin Consiliul de Administraţie, să facă o restructurare la calea ferată. Eu ca interimar nu pot să fac o restructurare pentru că nu am un target, nu am indicatori de performanţă. Sunt interimar din 26 martie, am mers din interimar în interimar în speranţa că va fi un director general pus pe funcţie care să primească indicatori de performanţă şi să facă restructurare. Eu ce să retructurez, pentru că această organigramă care este acuma la calea ferată este făcută chiar de pe timpul când era ministru domnul Cuc, era domnul Chiper. Domnul Chiper e din nou director astăzi. Atunci i-a plăcut domnului ministru organizarea şi acum nu-i mai place. S-o fi schimbat ceva între timp? Este societatea cea mai stabilă funcţional din toate societăţile CFR care mai sunt încă, şi pe care m-am chinuit s-o menţin pe linia de plutire în pofida faptului că CRF Marfă sau CFR Călători nu-mi dau banii pe TUI (taxa de administrare a infratructurii), am ţinut-o bine şi am realizat performanţă.„, a declarat fostul director CFR SA.

Recomandări

Reacția lui Voiculescu după ce a fost demis

Vlad Voiculescu a participat azi dimineață la prima conferință de presă după ce a fost …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *