Din totalul cazurilor COVID din județul Iași, 60% sunt din oraș

Date:

Municipiul nostru a intrat în scenariul roşu în weekend, iar ieri rata de incidenţă comunicată de autorităţi ajungea la 3,43 de cazuri la o mie de locuitori. Într-o zi de weekend, când în mod normal se fac mai puţine teste, în municipiul Iaşi au fost înregistrate încă 106 cazuri.

De la începutul pandemiei, în judeţul Iaşi au fost raportate 36.703 de cazuri. Dintre acestea, aproape 60% au fost înregistrate în municipiul reşedinţă de judeţ. Astfel, în oraş au fost 21.629 de cazuri, în condiţiile în care 18.079 de persoane au fost declarate vindecate, iar 370 au decedat. Municipiul Iaşi a intrat sâmbătă în scenariul roşu, până pe 2 aprilie, iar principalele restricţii suplimentare ţin de închiderea restaurantelor şi localurilor de acest gen în spaţiile interioare, precum şi închiderea sălilor de spectacole şi a instituţiilor de cultură.

În judeţ, cinci comune se află în scenariul roşu: Roşcani (5,7) Aroneanu (4,5), Miroslava (4,4), Valea Lupului (4,2) şi Tomeşti (3,2). În cazul primei comune enumerate este în vigoare şi starea de carantină pe timp de zi. Foarte aproape de pragul de 3 cazuri la o mie de locuitori mai sunt comunele Popricani (2,9), Holboca (2,9) şi Ciurea (2,7). La polul opus se află comune precum Al.I.Cuza, Cucuteni, Drăguşeni, Focuri, Grozeşti, Hărmăneşti, Răchiteni, Răducăneni, Şipote, Tătăruşi şi Todireşti unde rata de infectare este zero în ultimele două săptămâni. În ceea ce priveşte gradul de testare, în judeţul Iaşi au fost efectuate, în perioada 1-20 martie, 18.650 de teste de laborator, ceea ce plasează judeţul pe locul patru în ţară după Bucureşti (circa 112.000 teste), Timiş (27.400) şi Cluj (21.500). În afara testelor de laborator, în judeţul Iaşi au fost realizate în acest interval circa 5.200 de teste rapide.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Astăzi, 19 aprilie, se redeschide Muzeul „Nicolae Gane” din Iași

Vineri, 19 aprilie 2024, începând cu ora 11:00, va...

Operație pe coloană vitală pentru Maria, o fetiță care visează să danseze

Maria este o fetiță de 10 ani veselă, deschisă,...

Cătălin Timofciuc (PNL) susține lărgirea drumului din Capăt CUG. Explică cum se poate face.

Consilierul Județean Cătălin Timofciuc susține într-o postare pe rețelele...

Locuri de PARCARE scoase la licitație de către primăria IAȘI

Municipalitatea ieșeană, prin Direcția Exploatare Patrimoniu, va organiza pe...