joi , 24 septembrie 2020 3:53 am
Iasi booked.net
-1°C

Din 15 august începe programul Noua Casă

De la mijlocul acestei luni, românii vor putea să își cumpere o locuință prin programul Noua Casă. Guvernul a adus câteva modificări la acest program, printre care creșterea plafonului maxim la 140 de mii de euro. În cazul unui astfel de credit, crește însă și avansul.

Noua Casă are un plafon maxim de 140.000 euro, mai mult decât dublu față de cel din programul anterior, Prima Casă. Acesta este valabil însă doar în cazul achiziției unei locuințe mai noi de 5 ani, iar avansul pentru acest tip de credit crește cu 10 procente, până la 15%, scrie Digi24.ro.

Cu toate astea, persoanele care vor să achiziționeze o casă cu un avans de 5%, așa cum era la Prima Casă, vor putea face acest lucru și prin Noua Casă.

Plafonul maxim pentru acest avans de 5% este ceva mai mare, de 70.000 euro și poate fi accesat doar pentru achiziția unei locuințe vechi.

Pentru apartamentele vechi, procentul de garantare a crescut de la 40 la 50%, iar în ceea ce privește locuințele noi, ponderea maximă a garanției statului a ajuns de la 50 la 60%.

Recomandări

Băncile au stat start programului Noua Casă! Ce riscuri există

Cu un plafon maxim de 140.000 de euro și creșterea gradului de garantare a statului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *