duminică , 17 octombrie 2021 7:29 pm
Iasi booked.net
-1°C

DGA Iași a descins în Primăria Podu Iloaiei!

Luni, 12 aprilie 2021, sediul Primăriei orașului Podu Iloaiei a fost călcat de către procurorii Direcției Generale Anticorupție (DGA) Iași. Ancheta procurorilor ieșeni vizează o serie de fapte petrecute la Serviciul de Urbanism al Primăriei orașului Podu Iloaiei, fapte petrecute în mandatul anterior și în care sunt vizate mai multe persoane. Ancheta se pare că este una de lungă durată, faptele cercetate vizând chiar suspiciuni de luare de mită și emiterea unor autorizații de construire neconforme. Din informațiile deținute de reporterii BZI, situația este una extrem de gravă, la mijloc fiind fapte petrecute pe parcursul mai multor ani.

Anchetatorii DGA Iași au venit luni, la ora 9:00 dimineața, și au intrat direct la Serviciul Urbanism, serviciu condus de Gina Agape. Procurorii au verificat o serie de documente de la acest serviciu, au ridicat un laptop al Ginei Agape și i-au percheziționat acesteia autoturismul. În plus, vizată de această anchetă ar fi și Roxana Popa, fostă secretară a Primăriei din Podu Iloaiei. Faptele vizează acțiuni din perioada în care Primăria a fost condusă de Gabriel Istrate. Ancheta vizează emiterea unor acte false privind autorizații de construire.

Concret, au fost emise documente neconforme care s-ar fi suprapus peste alte avize. Totul a ieșit la iveală după ce unii beneficiari au cerut documentele pentru emiterea avizelor, lucru care nu mai era posibil. Astfel, oamenii au depus plângeri ce au ajuns la procurorii DGA Iași. Fostul primar al orașului Podu Iloaiei a mai fost implicat într-un scandal de proporții legat de urbanism, în care a fost implicat un dezvoltator local.

Fostul primar Gabriel Istrate susține că situația nu este atât de gravă pe cât pare și că oricum nu are nicio implicare.

Nu știu nimic de acest lucru. Cu siguranță nu s-a întâmplat nimic. Nu mai am treabă cu Primăria, eu sunt un simplu consilier local”, a menționat Gabriel Istrate, fostul primar al orașului Podu Iloaiei.

Acesta a mai fost luat la ochi de autorități din cauza unor concedieri abuzive făcute în perioada mandatului său și care s-au răsfrânt asupra instituției.

Pe de altă parte, Ioan Alexa, actualul primar al orașului, a confirmat cele întâmplate la sediul instituției, însă nu a dorit să ofere mai multe detalii.

Încă din prima zi de mandat le-am explicat colegilor din Primărie că nu voi tolera nicio abatere de la litera legii și nicio faptă de corupție. Da, au venit anchetatori la sediul Primăriei și au făcut o serie de verificări. Ancheta este însă în derulare și nu vreau să fac niciun comentariu”, a precizat Ioan Alexa, primarul orașului Podu Iloaiei.

Recomandări

Anchetă a poliției după ce o fată din Botoșani a dispărut de acasă de câteva zile

Poliţiştii din Botoşani au demarat, vineri, o anchetă pentru identificarea unei adolescente de 16 ani …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *