sâmbătă , 17 august 2019 3:49 pm
Iasi booked.net
-1°C

Descoperire istorică în Marea Neagră. Submarin din flota trimisă de Hitler în România (VIDEO)

Un submarin german care făcea parte din ”flota pierdută a lui Hitler” a fost descoperit în Marea Neagră la 70 de ani de la scufundare.

Submarinul – model U23 – a fost descoperit la 40 de metri sub apă în largul coastei turce, în apropiere de Agva, o stațiune populară aflată la 97 de km de Istanbul, relatează dailysabah.com.

Descoperirea a fost făcută de o echipă a televiziunii de stat din Turcia care filma un documentar în adâncurile Mării Negre, scrie stirileprotv.ro.

În 2008 a fost găsită epava unui alt submarin , model U-20. Cele două modele, cel găsit recent și cel descoperit în 2008, fac parte dintr-o flotă de 6 submarine, trimisă de Hitler în Marea Neagră pentri a-i confrunta pe sovietici în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Toate cele șase submarine (modele U-18, U-19, U-20, U-21, U-22, U-23) au fost trimise de Hitler în România pe bucăți fiind asamblate în portul Constanța. Decizia inedită a fost cauzată de situația Turciei din Al Doilea Război Mondial, obligată să nu permită trecerea vaselor de război prin Bosfor și Dardanele.

Numeroase echipe de exploratori au plecat pe urmele acestor submarine. Singurul submarin care a rămas de negăsit este modelul U-19, despre care se crede că ar fi eșuat în largul coastelor provinciei turce Zonguldak.

Recomandări

MAE: România a răspuns favorabil privind apelul Comisiei Europene de relocare a unor migranţi din Malta

Ministerul Afacerilor Externe informează, printr-un comunicat transmis vineri, că în urma ultimelor evoluţii privind migranţii …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *