Descinderi DIICOT IAȘI: patru persoane reţinute şi doi POLIȚIȘTI de frontieră sub control JUDICIAR

Date:

Patru persoane au fost reţinute pentru 24 de ore şi doi poliţişti de frontieră se află sub control judiciar, în urma descinderilor făcute marţi de procurorii din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi şi poliţiştii judiciari din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi.

Potrivit unui comunicat de presă, în urma celor 10 percheziţii efectuate în judeţ, oamenii legii au descoperit şi ridicat 29.340 ţigarete, 5 autoturisme de lux, una dintre ele cu sisteme luminoase şi acustice specifice autoutilitarelor de poliţie, 3 chei auto, o baliză GPS, 3 plăci auto, un dispozitiv de observare şi recepţie imagini şi sunete, un binoclu cu infraroşu şi scanare termică, 108.950 lei, 33.430 euro, 60 de lire sterline, 30 de telefoane mobile, 34 cartele sim, un card de memorie, 3 memory stickuri, 4 HDD – uri, un pistol tip airsoft, 14 ceasuri de lux şi alte bunuri de interes operativ.

De asemenea, au fost identificate în vederea instituirii măsurilor asigurătorii bunuri imobile în valoare de 800.000 euro.

”În cauză, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi au dispus reţinerea pentru 24 de ore a 4 inculpaţi şi luarea măsurii controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile faţă de alţi 2 inculpaţi ce au calitatea de poliţist de frontieră.

Din cercetări a rezultat faptul că inculpaţii au folosit, în vederea comiterii infracţiunii de contrabandă, autoturisme dotate cu sisteme luminoase şi acustice specifice autoutilitarelor de poliţie, utilizate ca antemergător, aparatură de scanare termică pentru a identifica patrulele din zona în care acţionau, sisteme GPS pentru a urmări traseul autoturismelor, numere de înmatriculare false şi telefoane cu seria IMEI modificată pentru a împiedica depistarea activităţii de către organele de urmărire penală. În plus, există bănuiala rezonabilă că aceştia au beneficiat de sprijinul unor poliţişti de frontieră care, prin măsurile dispuse, au facilitat tranzitarea frontierei prin crearea unui coridor lăsat nesupravegheat”, se precizează în documentul de presă.

Potrivit sursei citate, în cursul zilei de astăzi urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi cu propunere de luare a măsurii arestării preventive a celor 4 inculpaţi faţă de care s-a dispus măsura reţinerii.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi, I.P.T.F. Iaşi, şi al jandarmilor din cadrul I.J.J. Iaşi şi Brigăzii Mobile Bacău.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Pensionarii ieșeni primesc tichete sociale cu ocazia Sărbătorilor de Paști

Cu ocazia Sărbătorilor de Paști pensionarii ieșeni vor primi...

500 de detectoare de fum și monoxid de carbon sunt montate gratuit în județul Iași

Departamentul pentru Situații de Urgență și  Inspectoratul General pentru Situații...

IȘJ Iași organizează o nouă simulare a examenelor naționale în perioada 17-19 aprilie 2024

Simulări ale Evaluării Naționale vor susține și 8.000 de...