marți , 7 decembrie 2021 9:30 am
Iasi booked.net
-1°C

Deschidere an universitar la UMF Iași

Calde mesaje de apreciere, de recunoștință și de prietenie au fost transmise luni, 27 septembrie, în Aula „George Emil Palade”, cu ocazia festivității de deschidere a anului universitar la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, într-o atmosferă de admirabilă solidaritate și în prezența onorantă a Excelenței Sale doamna Laurence Auer, Ambasadoarea Franței în România, precum și a doamnei Irina Loredana Stănculescu, consul general al Romaniei la Cernăuți, a rectorilor celorlate patru universități de stat ieșene,a primarului Iașului, a președintelui Consiliului Județean și a domnului prefect.

Din cauza contextului epidemiologic, evenimentul s-a desfășurat cu un număr limitat de persoane, fiind însă transmis live pe canalul YouTube al Universității, cât și pe pagina de Facebook.

Începutul anului universitar ne găsește tot sub semnul pandemiei, însă Universitatea este pregătită să facă față provocărilor, a transmis rectorul, la finalul discursului său: „Păşim astăzi într-un nou an universitar în plin val patru al pandemiei. Nu e contextul pe care ni l-am dorit la început de drum, dar am încredere că vom reuşi, din nou. Avem în avantajul nostru experienţa anului trecut, nu va mai trebui să inovăm, ci doar să găsim puterea şi răbdarea de a ne face în continuare meseria, păstrând vie deviza Universităţii noastre: excelenţa în educaţia medicală. Vă doresc putere, răbdare, perseverenţă şi vă cer să aveţi încredere în voi. Am dovedit deja că vrem, ştim şi putem să facem educaţie de calitate chiar şi în contextul restricţiilor pandemice. Trebuie doar să găsim resursele de a continua pe acest drum”.

Festivitatea de deshidere s-a încheiat cu saluturile pline de emoție ale reprezentanților studenților de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași: Alexandra Strugariu – reprezentantul studenților în Consiliul de Administrație al UMF Iași,  Anna Bella Burciu – reprezentantul studenților de la liniile de predare în engleză în Senatul UMF Iași și Camil Bourhila – reprezentantul studenților de la liniile de predare în franceză în Senatul UMF Iași.

Recomandări

Se apropie examenul de REZIDENȚIAT! Vezi câte LOCURI sunt scoase la CONCURS

Examenul de Rezidențiat 2021 este programat săptămâna viitoare, respectiv duminică, 21 noiembrie 2021. Universitatea de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *