Depoul din cartierul DACIA va fi MODERNIZAT! Primăria IAȘI solicită o suplimentare de la BERD

Date:

Consiliul Local a votat în ședința ordinară din 24 noiembrie și o hotărâre care vizează aprobarea contractării unei suplimentări până la 30.000.000,00 Euro a valorii finanţării rambursabile externe de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).

Perioada de maturitate a creditului este de până la 15 ani, urmând a fi angajat până la doi ani de la data semnării acordului de extindere a împrumutului încheiat între Municipiul Iași şi BERD, dar nu mai târziu de 21 octombrie 2024. Rata dobânzii va fi de 1,15% pe an peste EURIBOR la şase luni.
Contractarea suplimentării acestei finanțări se face în vederea completării fondurilor necesare realizării proiectului „Modernizare Depou Dacia”.

Printr-un acord de împrumut încheiat între BERD şi Municipiul Iași pe 21 octombrie 2021, banca a acordat Municipiului Iaşi un împrumut în valoare de până la 20.449.897,75 Euro pentru a finanţa lucrări de eficientizare energetică la clădirile publice.

Municipiul Iaşi solicită o extensie a împrumutului cu 30 milioane de euro pentru a acoperi diferenţa costurilor de construcţie a depoului, permiţând astfel municipalităţii să finalizeze proiectul existent.

Solicitarea vine pe fondul actualizării indicatorilor tehnico – economici ai proiectului de modernizare a Depoului Dacia, noua valoare a acestora fiind aprobată în ședința de Consiliu Local din 26 iulie 2022.

Valoarea totală actualizată a proiectului, în urma creșterii masive a prețurilor materialelor, este de 273.520.522,72 lei, din care construcții și montaj în de 182.675.938,69 lei.

Durata de realizare a proiectului este estimată la 28 de luni, din care lucrările efective la 23 de luni.

Modernizarea depoului din Dacia al Companiei de Transport Public a devenit prioritară și în contextul achiziției de către municipalitatea ieșeană, prin intermediul fondurilor europene, a 32 de tramvaie (Bozankaya și PESA) și a 44 de autobuze electrice, la care se adaugă oportunitatea achiziției altor mijloace de transport electrice (tramvaie, autobuze și troleibuze) prin Programul Operațional Regional 2021 – 2027 și prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Vremea, din nou la extreme! Ce se întâmplă cu temperaturile în zilele următoare

Temperaturile vor varia foarte mult în perioada următoare, au...

Un consilier județean ia de guler UE! Cătălin TIMOFCIUC: “Multiculturalismul a eșuat!”

Consilierul județean Cătălin Timofciuc a distribuit pe rețelele sociale...

Mobilizare impresionantă a ieșenilor în cadrul campaniei „Avem același sânge”

Peste 200 de persoane au răspuns apelului la solidaritate...