miercuri , 1 decembrie 2021 3:37 am
Iasi booked.net
-1°C

DEMOLAREA pavilionului showroom de la Palas IAȘI, aproape GATA

Iulius Management Center este la un pas de a finaliza lucrărilor de demolare a pavilionului Palas, fost showroom și fost sediu E.ON. Demolarea a început în luna iulie, iar, după cum se poate vedea din imaginile de mai jos, doar o mică parte din structură mai trebuie dezafectată.

Clădirea este inactivă de la finalul anului 2020, iar demersurile privind obținerea autorizației de demolare au început în luna ianuarie a acestui an, actul urbanistic fiind obținut la sfârșitul lunii iunie. Decizia de demolare a construcției a fost adoptată de compania Iulius, chiar dacă Primăria Iași ar fi vrut, inițial, să o păstreze cu gândul de a transforma pavilionul într-un centru turistic sau unul de industrii creative. La presiunea societății civile, municipalitatea a renunțat la acest demers.

Valoarea de piață a imobilului este de aproape 3,8 milioane lei, conform unui raport de evaluare realizat în decembrie 2020.

Regimul de înălțime este parter cu un etaj, iar suprafața construită la sol ajunge la 800 mp. De asemenea, suprafața construită desfășurată este de peste 1.000 mp. Costurile de demolare au fost suportate de către Iulius Management Center.

Recomandări

UN IAȘI PENTRU VIITOR – consultare online interactivă privind percepția comunității asupra direcțiilor de dezvoltare a orașului, lansată de compania IULIUS

Dezvoltarea urbană este un demers participativ, de implicare și responsabilitate civică, ce își are soluțiile …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *