Demersuri pentru creșterea accesibilității persoanelor cu dizabilități la mijloacele de transport în comun

Date:

Pentru ca străzile din oraș să respecte standardele europene în ceea ce privește accesibilitatea persoanelor cu dizabilități, Primăria Municipiului Iași va semna un acord de parteneriat cu Alianța pentru Promovarea Transportului Alternativ (APTA) Iași.
Obiectul acordului îl reprezintă îmbunătățirea calității vieții ieșenilor prin adaptarea infrastructurii stradale publice pentru toate categoriile de utilizatori și a creșterii gradului de accesibilizare a Iașului. Acordul va fi încheiat pentru o perioadă de doi ani, un proiect de hotărâre în acest sens fiind votat în ședința Consiliului Local de vineri, 9 octombrie.
Conform documentului menționat, APTA va face toate demersurile necesare pentru promovarea, organizarea și coordonarea activității de îmbunătățire a calității infrastructurii stradale publice pentru toate categoriile de utilizatori: persoane cu dizabilități locomotorii, nevăzători, persoane cu deficiențe de auz și vorbire, vârstnici utilizatori de vehicule pentru mobilitate, părinți cu cărucioare pentru copii etc.
Concret, APTA va realiza un grup de lucru și un plan integrat de accesibilitate a infrastructurii publice ieșene, va furniza exemple de bună practică în procesul de accesibilizare a infrastructurii publice și va efectua verificări ale calității materialelor și execuției lucrărilor pentru zonele pietonale din oraș (în conformitate cu Normativul 051/2012 privind adaptarea clădirilor civile și a spațiului urban la nevoile individuale ale persoanelor cu handicap). Totodată, Primăria va trebuie să respecte normele și normativele în vigoare prin accesibilizarea spațiilor publice, va include un membru APTA din domeniul dizabilității în Comisia de recepție a lucrărilor de accesibilizare a infrastructurii publice și va ține cont de exemplele de bună practică prezentate de alianța menționată.
APTA Iași este formată din opt asociații: Asociația EU RESPECT, CIVICA, Studio APUNCT, Asociația Clubul de Ciclism și Ecologie IașiBike, ProBikeAddiction, Asociația Dialog în Justiție, Asociația Națională pentru Sprijinirea Victimelor și Prevenirea Accidentelor Rutiere și Iasi.Travel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Iasul este nominalizat la 4 categorii ale competiției Destinația Anului 2024

Iașul nostru, Palatul Culturii, Casa Muzeelor, Pleiada Boutique Hotel...

Sărbătoarea Florilor FloralIS revine la IAȘI în perioada 26 – 28 aprilie 2024

În perioada 26 - 28 aprilie 2024 Iașul va...

Descoperă calea către succesul copilului tău: PARENTX IAȘI – Resursa Copiilor Împliniți

Într-un efort de a redefini experiența educației pentru părinți...

Locuri de PARCARE scoase la licitație de către primăria IAȘI

Municipalitatea ieșeană, prin Direcția Exploatare Patrimoniu, va organiza pe...