marți , 26 octombrie 2021 3:35 pm
Iasi booked.net
-1°C

Decizie de ultimă oră! TAXI-urile din IAȘI pot circula pe benzile destinate mijlocelor de transport în COMUN

Începând de ieri (19.08 –n.r.) taximetriștii ieșeni pot circula pe benzile destinate mijloacelor de transport public în comun.

Autorităţile locale au anunţat implementarea măsurii de permitere a accesului taxiurilor pe banda dedicată transportului în comun în urma unei analize ample la nivelul Comisiei de Circulație Ieșene.

În acest context, reamintim că potrivit articolul 20 alin (5) din Legea 38 / 2003, privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, se dispune ca: ”Taxiurile pot circula în localități pe pistele amenajate pentru mijloacele de transport auto în comun, fără a perturba circulația acestora”.

În temeiul aceleiași legi, termenul taxi a fost definit în cuprinsul art. 6 alin.(1), lit.r) astfel: ”autovehicul din categoria autoturisme pentru transportul de persoane sau de până la 3,5 tone capacitate maximă totală autorizată pentru transportul de bunuri, care, pe baza licenței de execuție pe vehicul, poate executa transporturi în regim de taxi”.

Măsura a fost aprobată în cadrul Comsiei de Circulație și a intrat în vigoare începând de astăzi, 18 august 2021.

Mircea MANOLACHE, președintele Asociației ”Camera Națională a Taximetriștilor din România”: ”Este o decizie benefică pentru a reduce timpii în care se efectuează cursele de taxi”

Contactat de jurnaliștii ”Info Iași Online”, Mircea MANOLACHE, președintele Asociației ”Camera Națională a Taximetriștilor din România” a declarat că în urma adresei oficiale pe care a transmis-o către Comisia de Circulație a municipiului Iași, s-a primit în cursul zilei de astăzi, avizul favorabil.

”Astăzi am fost anunțat că în cadrul Comisiei de Circulație a municipiului Iași am primit aviz pozitiv la adresa pe care am trimis-o. Adresa a fost transmisă deoarece în articolul 20 alin (5) din Legea 38 / 2003 se menționează clar că taxiurilele pot circula pe benzile destinate mijloacelor de transport în comun.

Astfel, începând de astăzi, taxiurile au tot dreptul să circule pe benzile destinate mijloacelor de transport în comun.

Având în vedere traficul din municipiul Iași, în deosebi de pe bulevardele mari, această decizie esste benefică pentru a reduce timpii în care se efectuează cursele de taxi”, a declarat Mircea MANOLACHE.

Măsura nu este aplicată și mașinilor de BOLD și UBER

Potrivit deciziei Comisiei de Circulație, mașinile de BOLD și UBER nu vor avea acces pe benzile destinate transportului în comun dearece aceștia nu dețin autorizații din parte administrației publice locale, ci doar din partea ARR (Autoritatea Rutieră Română).

”Mașinile de Bold și Uber nu vor avea accesul permis pe aceste benzi deoarece ei sunt autorizati de ARR, ci nu de administrația publică locală”, a mai declarat Mircea MANOLACHE.

Recomandări

16 ani de tradiție în taximetria ieșeană

Compania Lux Taxi a celebrat astăzi 16 ani de la înființare. Ecusonul calității și a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *