luni , 29 noiembrie 2021 12:39 am
Iasi booked.net
-1°C

De miercuri, Spitalul de Boli Infecțioase va trata, doar pacienții cu COVID

Spitalul de Boli Infecțioase din Iași va trata, începând de miercuri, doar persoanele infectate cu virusul Sars Cov 2.

Managerul interimar al unității medicale, Florin Roșu, a declarat că, în ultimele două săptămâni, se constată un aflux crescut de pacienți, în prezent fiind internate 100 de persoane infectate cu COVID 19. Totodată, numărul de paturi de la terapie intensivă se va dubla și va ajunge la 17.

Singurele saloane care vor rămâne deschise pentru toți pacienții sunt cele pentru bolnavii cu HIV SIDA.

Florin RoșuLa acea dată, toate pavilioanele din componența spitalului fiind operaționalizate în acest sens. Singura patologie non-COVID care va beneficia de îngrijire medicală de specialitate și se va desfasura în condiții epidemiologice corecte, stricte, într-un sector special destinat, va fi patologia HIV SIDA. După redistribuirea pacienților îngrijiți în terapie intensivă mobilă, care în momentul de față este destinată pacienților non-COVID, ulterior sterilizare și igienizare, și acest sector va fi dedicat pacienților SARS-CoV-2, astfel încât capacitatea de îngrijire a pacienților care necesită terapie intensivă în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase din Iași va fi mărită la 17 paturi. Revin cu îndemnul adresat populației de a se vaccina și de a nu temporiza prezenta la medic, acesta fiind dublat eventual de un tratament empiric urmat la domiciliu.

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase face apel la populație în vederea vacccinării anti covid subliniind faptul că este singura modalitate de prevenire a bolii.

Recomandări

Înaltpreasfințitul Teofan, rugăciune în saloanele pacienților COVID

Sfântul Maslu la Spitalul de Boli Infecțioase Iași Astazi, Spitalul Clinic de Boli Infectioase” Sf.Parascheva” …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *