marți , 11 august 2020 9:59 am
Iasi booked.net
-1°C

De mâine, masca obligatorie și în spațiile deschise. Stațiile de autobuz, peroanele, piețele sunt doar o parte din locurile prevăzute de lege

De mâine, portul măștii devine obligatoriu și în spațiile deschise din municipiul și județul Iași.
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis cu puțin timp în urmă asupra acestei măsuri de prevenție, deși Iașul nu înregistrează salturi mari în ceea ce privește cazurile noi zilnice de îmbolnăvire comparativ cu alte județe, în special din sudul țării.
Potrivit ultimei raportări oficiale, în județul nostru au fost în ultimele 24 de ore 45 de cazuri pozitive la testarea pentru Covid-19.
Decizia CJSU a fost luată la nici 24 de ore după adoptarea unei hotărâri de guvern care înăsprește obligativitatea purtării măștii:
Purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spațiile publice deschise, cum ar fi piețele, târgurile, zonele de așteptare (stații de autobuz, peroane și altele asemenea), falezele, zonele în care se desfășoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, în anumite intervale orare, stabilite prin hotărâre a comitetului județean.”

Recomandări

Fără mese unite pe terasele din Iași după ora 23:00

Terasele din Iași care închid după ora 23:00 trebuie să respecte câteva reguli impuse de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *