miercuri , 20 ianuarie 2021 5:33 am
Iasi booked.net
-1°C

De ce vreme vom avea parte în zilele de Paște

În prima zi de Paști, vremea se strică în toată ţara. Temperaturile scad şi îşi vor face apariţia ploile în mare parte din ţară. La munte se vor înregistra precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

Vremea va deveni caldă pentru a doua decadă a lunii aprilie, chiar deosebit de caldă, local îndeosebi în zonele de câmpie. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în nordul și nord-estul țării, unde spre seară şi în cursul nopţii, pe arii restrânse va ploua și sub formă de aversă, iar izolat, la peste 1800 m în nordul Carpaților Orientali pot fi precipitații mixte, potrivit romaniatv.net

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în timpul zilei în zona montană înaltă, în sudul Banatului și în vestul Olteniei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 17 şi 25 de grade, iar cele minime între 0…2 grade în depresiuni, unde vor fi condiții de brumă şi 11…12 grade pe litoral și în Dealurile de Vest.

În cursul zilei de astăzi, vremea se va răci și va deveni în general instabilă. Cerul va avea înnorări, temporar mai accentuate, și va ploua, cu o probabilitate mai mare ziua în zonele de deal și munte și pe arii restrânse în rest, iar spre seară și noaptea local în sud și sud-est. Ploile vor avea mai ales caracter de aversă, se vor semnala descărcări electrice, iar pe crestele montane, treptat se vor transforma în lapoviță și ninsoare.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor semnala cantități de apă mai însemnate. Vântul va avea temporar intensificări, mai ales în timpul ploilor, când izolat va putea lua aspect de vijelie. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 12 și 22 de grade, iar cele minime între -2 și 9 grade.

Mâine, vremea va fi mai rece decât în mod normal pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil în regiunile nord-vestice, dar va avea înnorări în rest, unde pe arii restrânse se vor semnala precipitații predominant sub formă de ploaie. La munte vor fi mai ales ninsori. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în nord-est și est, precum și pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10 și 20 de grade, iar cele minime -5 și 6 grade. Spre dimineață izolat va fi brumă.

Recomandări

Ocolirea Iașului prin est: un drum 29 km în valoare de 65 mil. euro

Un proiect inițiat la nivelul societății civile începe să prindă contur: realizarea variantei Est a centurii ocolitoare a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *