joi , 2 decembrie 2021 9:31 am
Iasi booked.net
-1°C

De ce au crescut tarifele curselor cu Uber și Bolt?!

Noua lege obligă şoferii de ridesharing să aibă acte care să ateste că ştiu meserie, au maşini sigure şi pot să despăgubească pasagerul în cazul unor accidente.
Cursele comandate în aplicaţii de ridesharing costă mai mult, deoarece numărul maşinilor a scăzut, iar mulţi şoferi s-au retras pentru că nu au actele în regulă. „Mașinile au rămas mai puţine pe stradă şi atunci tarifele au crescut”, declară un șofer.
„Nu s-a ştiut niciodată de ce documente e nevoie. Legea care a intrat în vigoare acum spune negru pe alb ce acte trebuie să aibă şoferul”, declară Cătălin Codreanu, preşedintele Coaliţiei pentru Economia Digitală.
„E vorba de atestatul care ne dă dreptul să practicăm meseria asta. Pentru… E vorba de un atestat pentru transportul în regim de închiriere. Ecusonul de la platforma pe care activezi, în cazul meu, Uber, copia conformă a licenţei de transport în regim alternativ, asigurarea pentru persoane şi bagaje, plus asigurarea obligatorie. Cam acestea ar fi documentele… Şi, ăăă, trebuie să facem revizia tehnică periodică la şase luni. Asta e, practic, ecusonul care vă arată dumneavoastră că eu sunt atestat să fac treaba asta.Trebuie pus undeva la vedere, astfel încât poliţiştii să-l poată repera uşor. Şi, în rest, să avem spor la comenzi”, a spus un șofer.
20.000 de şoferi au obţinut până acum autorizaţii pentru transport în regim de închiriere şi câteva mii depun acum actele care costă 1.000 de lei. Șoferii spun că investiţia merită.
În același timp, de cealaltă parte a baricadei, taximetriștii continuă să își arate nemulțumirea față de modul în care își desfășoară activitatea firmele de ride sharing. Chiar ieri, la Iași, a avut loc un protest în care aceștia și-au strigat of-ul în fața autorităților.

Recomandări

Violată și lipsită de libertate, după ce a fost luată cu taxiul din gară

Polițiștii Secției nr. 2 Poliție Rurală Ciurea, acționând cu operativitate, au identificat și reținut un …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *