marți , 27 iulie 2021 1:18 pm
Iasi booked.net
-1°C

De Bunavestire, Biserica Ortodoxă Română cheamă la rugăciune comună, în toată România

Biserica Ortodoxă Română îi cheamă la rugăciune comună de Bunavestire pe toți credincioșii, în încercarea de a rămâne uniți în fața pandemiei de coronavirus.

Cancelaria Sfântului Sinod al BOR propune credincioşilor participarea la o rugăciune comună, la ora 12.00, miercuri, de Buna Vestire, dar şi în fiecare duminică.

Cancelaria Sfântului Sinod a anunțat rugăciune comună, însoțită de sunetul clopotelor, în toată România în mijlocul zilei de Buna Vestire, apoi în fiecare duminică şi în fiecare zi când se oficiază slujbe în bisericile din parohii şi mănăstiri.

Deoarece, în această vreme de grea încercare din cauza epidemiei, clericii şi credincioşii mireni ai Bisericii sunt separaţi spaţial din punct de vedere al locului de rugăciune, totuşi pot fi în comuniune mai ales prin rugăciunea comună la mijlocul zilei.

Prin urmare, clopotele tuturor bisericilor ortodoxe din România vor suna timp de 1-2 minute la ora 12.00 în ziua de Buna Vestire, apoi în fiecare duminică şi în fiecare zi când se săvârşeşte slujbă în bisericile din parohii şi mănăstiri.

În acel moment de rugăciune comună, la casele lor, toţi credincioşii mireni sunt îndemnaţi să rostească rugăciunea Tatăl nostru, condacul Bunei Vestiri: Apărătoare Doamnă, precum şi alte rugăciuni, iar preoţii din parohii şi mănăstiri vor citi în plus Rugăciunea specială pentru încetarea epidemiei.”, a transmis Cancelaria Sfântului Sinod.

Buna Vestire este o sărbătoare dedicată Maicii Domnului și arată momentul în care Fecioara Maria a primit de la Arhanghelul Gavriil vestea că a fost aleasă spre a deveni mama lui Iisus din Nazaret, cu nouă luni înainte de Crăciun (sărbătoarea Naşterii Domnului). Buna Vestire înseamnă veste bună, este cea mai importanta veste din istorie. Este cea mai veche sărbătoare a Maicii Domnului.

Recomandări

Părerea Ministrului Educației despre valul 4 al pandemiei

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, consideră că un eventual val patru al pandemiei de COVID-19 nu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *