Daune de 7 milioane de euro cerute de familia Alexandrei, tânăra moartă în maternitatea din Botoșani. „Viața nu poate costa 3 parale”

Date:

Familia Alexandrei, tânăra de 25 de ani din Botoșani care a murit pe 18 august 2023 în Maternitatea Botoșani, cere daune de 7 milioane de euro.

Anunțul a fost făcut de avocata familiei. Fiecare dintre cei 3 copii orfani de mamă ar urma să primească câte un milion de euro, scrie Botoșăneanul.ro.

„Există precedente în România de ordinul acesta pentru că da, sunt judecători curajoși care spun: ‘Viața nu poate costa 3 parale’„, spune avocatul Gianina Poroșnicu.

La aproape o lună de la tragedia în care Alexandra, tânără de 25 de ani însărcinată în 3 luni, a murit pe patul de spital implorând medicii să o ajute, avocatul familiei a anunțat daunele pe care familia le cere pentru pierderea tinerei: 7,05 milioane de euro.

Acestea au fost solicitate separat, pentru fiecare membru în parte, după cum urmează:

  • 1 milion de euro pentru fiecare copil al Alexandrei
  • Soțul – 500 de mii de euro
  • Părinții – 700 de mii de euro pentru fiecare
  • Fratele – 500 de mii de euro Bunicii (trei) – 500 de mii de euro pentru fiecare
  • Cumnatul – 100 de mii de euro
  • Fata adoptata de Alexandra – 50 de mii de euro

Avocatul familiei Alexandrei a decis ca sumele solicitate sub formă de daune să fie individualizate pentru fiecare persoană în parte, astfel că judecătorii pot aproba în totalitate sau parțial pretențiile financiare, scrie sursa citată.

„Există precedente în România de ordinul acesta pentru că da, sunt judecători curajoși care spun: ‘Viața nu poate costa 3 parale’. Dacă este să coste ceva, sigur, totul e un simbol, pentru că nimic nu poate recupera o valoare de felul acesta pierdută, distrusă, dar dacă e să coste ceva, nu poate să fie contravaloarea unui câine de rasă”, a declarat avocatul Gianina Poroșnicu pentru Botoșăneanul TV.

Mai multe pe: Botoșăneanul.ro

https://www.botosaneanul.ro/stirea-zile/este-oficial-daune-de-peste-7-milioane-de-euro-solicitate-de-familie-in-cazul-alexandra/

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Prognoză ANM: meteorologii au emis prognoza pentru următoarele patru săptămâni

Temperaturi mai mari decât media, de Crăciun și normale...

Perspective de colaborare cu Aeroportul din Chișinău

O delegație a Aeroportului Iași, condusă de Directorul General...

Jandarmeriţa prinsă cu droguri în poşetă s-a întors la muncă

Femeia jandarm care a fost prinsă cu droguri în...