joi , 2 decembrie 2021 8:56 am
Iasi booked.net
-1°C

Daniel Șandru rămâne manager interimar la Opera din Iași

Prof. Univ. Daniel Șandru revine în funcția de manager interimar al Operei Naționale Române din Iași, după ce Beatrice Rancea a fost pusă a doua oară sub control judiciar de procurorii DIICOT Iași. 

Acesta va continua proiectele începute în prima perioadă de interimat și speră ca starea de tensiune care s-a instaurat în ultimele zile printre angajați, să dispară.

Daniel Șandru, manager interimar: „Înţeleg că sunt luate nişte decizii privind concediile colegilor, vreau să am discuţii cu ei să văd exact cu etapizăm această perioadă de concedii, pentru că, înainte de a fi suspendat interimatul, pe data de 5 iulie, aveam nişte atribuţii clar desemnate de către Consiliul Artistic pentru ca în perioada august şi început de septembrie să avem clarificat programul stagiunii viitoare, măcar până la data de 31 decembrie 2021. Voi continua cu realizarea şi actualizarea site-ului Operei Naţionale Române Iaşi în acord cu noua identitate vizuală pe care am propus-o, voi continua etapele juridice pentru apariţia Asociaţiei „Oamenii Operei” care va fi fondată de Opera Naţională ca persoană juridică şi de cele două sindicate existente în Operă, astfel încât, totul să fie transparent şi, sper ca, până la 1 august să avem un moment pe care eu îl programasem iniţial pentru data de 15 iulie, nu a mai fost să fie şi anume, „Opera la Înălţime”, un mini-spectacol susţinut pe terasa Operei Naţionale Române din Iaşi, cea care dă spre grădina teatrului Naţional. Sper ca, starea de nesiguranţă pe care am văzut-o în zilele acestea la o parte dintre colegii mei, precum şi  starea de tensiune care iarăşi s-a acumulat în aceste zile, să dispară repede şi să revenim la echilibrul normal pe care am reuşit să-l aduc, cred eu, în cele 4 luni de interimat anterior.”

Recomandări

Se împlinesc 65 de ANI de la primul spectacol jucat la Opera IAȘI

Pe data de 3 noiembrie se vor sărbători 65 de ani de la primul spectacol …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *