joi , 23 septembrie 2021 5:36 pm
Iasi booked.net
-1°C

Dăncilă, în faţa PE: „N-am venit aici să dau socoteală. Azi v-am informat pe toţi, oficial, despre abuzurile din România” (VIDEO)

Premierul român a apărat, într-un mesaj dur, modificările legislative din domeniul Justiţiei, în ciuda recomandărilor venite din partea mai multor organisme internaţionale, acreditând ideea că DNA s-a transformat într-un parchet de tip sovietic.

Premierul român Viorica Dăncilă, aflată miercuri la dezbaterea din Parlamentul European, a afirmat într-un discurs dur că nu a venit la Strasbourg pentru a da socoteală, ci din respect şi preţuire pentru forul european.

Astfel, Viorica Dăncilă a apărat modificările din justiţie operate de coaliţia PSD-ALDE şi Jandarmeria, în contextul intervenţiei în forţă împotriva protestatarilor care participau la mitingul din 10 august, a acreditat ideea că DNA s-a transformat într-un parchet de tip sovietic şi a criticat Mecanismul de Cooperare şi Verificare.

„În numele României spun că nu am venit aici să dau socoteală, am venit pentru că vă preţuiesc şi respect, cer însă aceeaşi preţuire şi respect pentru poporul român pe care îl respect. Încep prin a întreba pentru cine dorim să construim un sistem de justiţie eficient? Pentru MCV, politicieni? Evident că nu, trebuie să facem o justiţie corectă pentru cetăţeni, ei sunt beneficiarii justiţiei. (…) Justiţia trebuie să fie garanţia că drepturile şi libertăţile cetăţeneşti sunt respectate şi cine le încalcă va fi sancţionat. (…)

În ce măsură a garantat MCV respectarea drepturilor cetăţenilor? Nu am văzut în MCV nimic despre încălcările drepturilor omului, despre protocoalele secrete… În baza acestor protocoale s-au aflat sub monitorizarea serviciilor secrete. Există decizii judecătoreşti care arată cum s-au modificat probe, cum s-au modificat transcripturi cum au fost şantajaţi martori. Nimic despre asta în MCV. (…)

Asta înseamnă că MCV şi-a ratat menirea şi cer oficial să ni se spună cine a redactat MCV, cine a furnizat datele şi a omis aceste date despre fapte de neconceput în UE. (…) Comisia de la Veneţia spune că în sistemul sovietic parchetul a însemnat un instrument puternic pentru a controla puterea judecătorească. În ultimii 4 ani, jumătate din magistraţii din România au fost cercetaţi de DNA.(…) Prin dosare contrafăcute au fost înlăturaţi din funcţie un judecător CCR, patru judecători ICCJ, mai mulţi judecători de instanţe superioare.

Noile legi ale ale justiţiei le redau magistraţilor independenţa, avem bună credinţă şi vom ţine cont de recomandările Comisiei de la Veneţia. Există şi o parte bună a dezbaterii, v-am informat despre abuzuri, nu mai puteţi spune că nu se ştie. Puneţi-vă întrebări înainte de a ridica piatra împotriva României.

Mitingul din 10 august – văd că e acuzată Jandarmeria că a intervenit la un miting neautorizat împotriva unor protestatari violenţi care încercau să ocupe clădirea Guvernului. Nu am văzut aceeaşi poziţie faţă de cele întâmplate în alte ţări unde jandarmeria a intervenit în acelaşi fel. Nu pot accepta ca Jandarmeria Română să fie acuzată de ceea ce este permis în alte ţări.

Nu acuzaţi România pentru ce e permis în alte ţări! Vrem să vă fim parteneri dar vrem să vă fim parteneri cu drepturi egale, nimeni nu va întoarce România din drumul său european.”

 

Sursa: Epoch Times

Recomandări

Percheziții DNA la Consiliul Județean Iași și Școala Populară de Arte

Percheziții DNA, în această dimineață, la sediul Consiliului Județean Iași. Percheziția este o acțiune a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *