marți , 27 octombrie 2020 12:26 am
Iasi booked.net
-1°C

Dacia a început testele pentru viitorul SUV, mai mare decât Duster

Dacia a început testele pentru viitorul SUV al mărcii, unul mai mare decât Duster.

Proiectul viitorului SUV Dacia cu șapte locuri a intrat în faza de testare rutieră. Jurnaliștii revistei franceze L’Argus au surprins viitorul model al mărcii românești ascuns sub caroseria unui Renault Scénic. Inginerii Renault au folosit o caroserie diferită de cea pe care o va avea în versiunea de serie pentru a testa elementele tehnice ale viitorului model. Însă folosirea acestei caroserii ne dă o idee despre dimensiunile mașinii. Aceasta va avea între 4,5 și 4,6 metri, adică o lungime apropiată de cea a lui Lodgy.

Noul model va beneficia și de o nouă platformă tehnică, cea a modelului Clio 5, aceeași pe care vor fi construite și noile Sandero și Logan. Acest lucru înseamnă că va beneficia de noi tehnologii, precum frânare de urgență automată si monitorizarea punctului mort, dar și de posibilitatea introducerii de motoare de ultimă generație, inclusiv unele hibrid.

Viitorul SUV cu șapte locuri al producătorului autohton ar urma să fie prezentat public spre sârșitul anului 2021 și va fi disponibil la vânzare din 2022.

Recomandări

Premieră: prima Dacia Duster cabrio coupe din România, realizată în București

Pentru prima oară în România, un service auto independent a transformat o Dacia Duster obișnuită …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *