Dacă Poli Iași ocupă locul 9 la finalul ediţiei 2018-2019, finanțatorul Horia Sabo nu poate fi alungat din Copou

Date:

Directorul general al clubului Politehnica Iaşi, Horia Sabo, este în „război” cu şefii grupării din Liga 1 Betano, nu mai e dorit la echipă nici pe primarul Mihai Chirica, însă stă liniştit. Contractul de asociere pe care îl are cu clubul are clauză în care e specificată că rezilierea unilaterală a contractului este interzisă. Cel puţin până la finalul actualului sezon, în care Poli trebuie să termine pe minim locul 9, Sabo e „legat” de echipă.

ProSport a intrat în posesia contractului de asociere dintre Asociaţia Club Sportiv Politehnica Iaşi şi Horia Sabo, cu dată de intrare în club 8 iunie 2018. Se specifică aici, în mod clar, faptul că această înţelegere scrisă nu poate fi reziliată în mod unilateral de niciuna dintre părţi, la capitolul 5.2.3, pagina 4: „Denunţarea sau rezilierea unilaterală a prezentului contract este interzisă”. Ceea ce, în traducere liberă, înseamnă că Horia Sabo nu poate fi dat afară de la clubul din Copou, chiar dacă acest lucru este dorit tot mai insistent în această perioadă de Cosiliul Director, cât şi primarul Mihai Chirica.

Există şi nişte condiţii, bineînţeles. Omul de afaceri băimărean trebuie să asigure situaţia financiară necesară obiectivelor minime de performanţă, adică locul 9 în primul an (n.r. – la finalul actualului campionat) şi un loc de play-off la sfârşitul următorilor patru ani de contract. În ultimele trei sezoane trebuie să o ducă pe Poli în cupele europene. Dacă echipa se va clasa cel puţin pe locul 9 la finalul ediţiei 2018-2019, Sabo va rămâne în asociere cu Politehnica Iaşi şi în campionatul următor.

Primarul oraşului Iaşi, Mihai Chirica, a fost vehement acum câteva zile la adresa lui Horia Sabo: „Nu vreau să-l văd. Îl luăm şi-l aruncăm de aici”. Primăria pune la dispoziţie baza sportivă din Iaşi, dar nu e parte implicată în contractul de asociere dintre Asociaţia Club Sportiv Politehnica şi Horia Sabo, ceea ce înseamnă că nici primarul nu îl poate expulza de la gruparea ieşeană pe omul de afaceri maramureşean.

Ca fapt divers, în finalul contractului de şapte pagini, la clauza de confidenţialitate, cel care dezvăluie orice condiţii din acest act, fără împuternicirea scrisă a semnatarilor, trebuie să achite o penalitate de 100.000 de euro plătibilă imediat de către partea în culpă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Astăzi, 19 aprilie, se redeschide Muzeul „Nicolae Gane” din Iași

Vineri, 19 aprilie 2024, începând cu ora 11:00, va...

Operație pe coloană vitală pentru Maria, o fetiță care visează să danseze

Maria este o fetiță de 10 ani veselă, deschisă,...

Cătălin Timofciuc (PNL) susține lărgirea drumului din Capăt CUG. Explică cum se poate face.

Consilierul Județean Cătălin Timofciuc susține într-o postare pe rețelele...

Locuri de PARCARE scoase la licitație de către primăria IAȘI

Municipalitatea ieșeană, prin Direcția Exploatare Patrimoniu, va organiza pe...