Curg nemulțumirile! Prea multe documente necesare elevilor la începerea școlii

Date:

Curg nemulțumirile din partea elevilor, părinților, dar și a medicilor de familie, înainte de începerea noului an școlar.

Toate astea după ce Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a anunţat că elevii din clasele 1, 5 și 9 vor avea nevoie de o adeverinţă medicală şi un aviz epidemiologic pentru a fi primiţi de luni la cursuri.

Măsura va supraaglomera cabinetele medicilor de familie, mai ales că părinţii nu au primit deloc detalii despre aceste documente şi nici nu mai au timp suficient la dispoziţie să le obțină.

Principala problemă este avizul epidemiologic

În mod normal, avizul epidemiologic este necesar doar dacă elevul se îmbolnăveşte în timpul cursurilor şi lipseşte mai mult de trei zile sau dacă pleacă într-o tabără.

Ministerul anunţase că va fi obligatoriu ca toţi elevii să aibă acest aviz, înainte de începerea şcolii. Al doilea document care a stârnit controverse este adeverinţa medicală. Ea se eliberează atunci când elevul este înscris într-un ciclu de învăţământ sau dacă este transferat la altă unitate.

Două documente care au creat un haos total atât în jurul părinţilor, cât şi al medicilor de familie. Ei trebuie să elibereze adeverinţele, iar în ultimele zile telefoanele au sunat non-stop.

„Problema este că pentru avizul epidemiologic ar trebui să consultăm copilul și nu găsim sensul să chemăm copilul sănătos într-o unitate sanitară până la urmă unde se poate întâlni cu o persoană bolnavă. S-ar putea să ne trezim cu cozi foarte mari în fața cabinetelor. Sunt medici de familie care au mai mulți copii înscriși pe listă și pot avea și 200, 300, 500 de copii”, a declarat pentru Observatornews, un medic de familie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Noul terminal de la Aeroportul Iași devine operațional vineri, 29 martie

Zborul inaugural pentru T4 va fi pe ruta Iași...

Locuri de PARCARE scoase la licitație de către primăria IAȘI

Municipalitatea ieșeană, prin Direcția Exploatare Patrimoniu, va organiza pe...

Investiție importantă în modernizarea infrastructurii rutiere care leagă județele Iași, Neamț și Vaslui

Plenul Consiliului Județean Iași a aprobat, astăzi, în ședință...

Încep lucrărilor de reabilitare termică a Grădiniței cu Program Prelungit nr. 15

Licitația pentru încredințarea lucrărilor la Grădinița cu Program Prelungit...