Cuplurile care au aniversat 50 de ani de căsătorie, sărbătorite în Parcul Expoziției

Date:

Joi, în Parcul Expoziției, 52 de familii vor fi premiate cu câte 500 de lei de către Primăria Iași. La acest eveniment, cu ocazia celei de-a XVI-a ediție a Zilei Internaționale a Familiei sunt invitate 346 de cupluri care au aniversat 50 de ani de căsnicie neîntreruptă, în perioada 15 mai 2017 – 6 mai 2018.

Familiile invitate vor participa și la o tombolă cu trei premii constând în câte o pereche de verighete din aur oferite de un magazin de bijuterii din Iași, iar invitaţii îşi pot exprima gândurile şi sugestiile în Cartea de onoare a Zilei Familiei.

Programul manifestării va fi deschis la ora 15:00 cu un recital susținut de Aurel Neamțu, în completare fiind pregătite și alte momente artistice drept surprize pentru invitați. La ora 16:30 va avea loc festivitatea de premiere a celor 52 de cupluri care au împlinit 50 de ani de căsătorie, iar la finalul programului, de la ora 17:30, va fi rândul artistului Paul Surugiu (Fuego) să susțină un recital.

Pe 23 septembrie 1993 Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite a adoptat Rezoluţia nr. 47/237 prin care ziua de 15 mai se declară Ziua Internaţională a Familiei. În anul 1994, Guvernul României a decis marcarea acestui eveniment internaţional prin sărbătorirea la 15 mai a Zilei Familiei Române.

În data de 7 mai 2003, pentru a marca acest eveniment, Consiliul Local al Municipiului Iaşi a adoptat Hotărârea nr. 236/ 2003 prin care hotărăşte acordarea, într-un cadru festiv, a unei diplome de onoare şi a unui premiu fiecărei familii din Iaşi care a împlinit 50 de ani de căsnicie, fondurile necesare fiind alocate de la bugetul local.

Din 2003, Primăria Municipiului Iași a apreciat căsătoria longevivă în persoana a 6.324 de familii, fiind luate în calcul cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsătorie neîntreruptă din acest an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Vremea, din nou la extreme! Ce se întâmplă cu temperaturile în zilele următoare

Temperaturile vor varia foarte mult în perioada următoare, au...

Un consilier județean ia de guler UE! Cătălin TIMOFCIUC: “Multiculturalismul a eșuat!”

Consilierul județean Cătălin Timofciuc a distribuit pe rețelele sociale...

Mobilizare impresionantă a ieșenilor în cadrul campaniei „Avem același sânge”

Peste 200 de persoane au răspuns apelului la solidaritate...