Cum vor merge elevii la școală de săptămâna viitoare

Date:

Elevii vor reveni la școală de la jumătatea săptămânii viitoare, miercuri, 5 mai, pentru încă șapte săptămâni, potrivit calendarului oficial.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a anunțat aseară că toți elevii vor veni fizic la școală, daca localitatea este scenariul verde.

„Miercuri, 5 mai, va fi prima zi de școală pentru toți elevii cu excepția celor din anii terminali. Elevii din ani terminali, neavând structura anului școlar afectată, vor veni la școală conform vechii planificări, la data de 10 mai, urmând să deruleze cursuri elevii de clasa a VIII-a, spre exemplu, până pe data de 11 iunie, pentru că pe 22 iunie vor începe examenele pentru Evaluarea Națională. Cei de clasa a XII-a vor începe pe data de 28 iunie examenul de bacalaureat. Ceilalți elevi să revină după scenariile anunțate. Mai exact: scenariul verde, rata de infectare sub unu la mie, absolut toți elevii inclusiv copiii din grădiniță revin cu prezență fizică. Pentru scenariile galben și roșu revin cu prezență fizică în data de 5 mai copiii din grădinițe, elevii din învățământul primar, inclusiv clasa pregătitoare și elevii claselor terminale. Deci peste rata de infectare unu la mie”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Pensionarii ieșeni primesc tichete sociale cu ocazia Sărbătorilor de Paști

Cu ocazia Sărbătorilor de Paști pensionarii ieșeni vor primi...

500 de detectoare de fum și monoxid de carbon sunt montate gratuit în județul Iași

Departamentul pentru Situații de Urgență și  Inspectoratul General pentru Situații...

IȘJ Iași organizează o nouă simulare a examenelor naționale în perioada 17-19 aprilie 2024

Simulări ale Evaluării Naționale vor susține și 8.000 de...