luni , 18 octombrie 2021 1:56 pm
Iasi booked.net
-1°C

Cum va funcţiona unitatea de arşi de la Spitalul Sf. Maria din Iași

Într-o conferinţă de presă care a avut loc azi la Spitalul de Copii, conducerea spitalului, alături de reprezentanţii CJ, au prezentat detalii despre cum va funcţiona unitatea de arşi în cadrul Clinicii de Chirurgie Plastică.

O dată cu înfiinţarea acestei unităţi, cazurile de arsuri grave, de peste 20% din suprafaţa corporală vor putea fi tratate la Iaşi şi nu va mai fi nevoie de transfer la Bucureşti, Iaşul devenind astfel al doilea centru din ţară.

Dr. Sidonia Susanu, medic primar chirurgie plastică, care se ocupă de aceste cazuri a precizat că acum este „prima dată când am bătut la uşi care s-au deschis în folosul pacienţilor”. Dr. Alina Belu, managerul spitalului a precizat că se intenţionează pe viitor şi înfiinţarea unui centru de arşi în cadrul spitalului.

Secţia de chirurgie plastică, microchirurgie reconstructivă, va avea 30 de paturi, urmând să fie preluate cele 10 paturi de arşi care se află în momentul de faţă în cadrul Secţiei chirurgie pediatrică I, cinci paturi ale Compartimentului de chirurgie plastică, microchirurgie reconstructivă şi încă 15 paturi de la Secţia pediatrie cronici, care este propusă spre desfiinţare.

Recomandări

VIDEO I OMINI Clinic IAȘI – 16 ani de profesionalism în domeniul CHIRURGIEI estetice și PLASTICE

De peste 16 ani, în centrul de chirurgiei estetică și plastică OMINI Clinic din Iași …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *