Cum va funcţiona unitatea de arşi de la Spitalul Sf. Maria din Iași

Date:

Într-o conferinţă de presă care a avut loc azi la Spitalul de Copii, conducerea spitalului, alături de reprezentanţii CJ, au prezentat detalii despre cum va funcţiona unitatea de arşi în cadrul Clinicii de Chirurgie Plastică.

O dată cu înfiinţarea acestei unităţi, cazurile de arsuri grave, de peste 20% din suprafaţa corporală vor putea fi tratate la Iaşi şi nu va mai fi nevoie de transfer la Bucureşti, Iaşul devenind astfel al doilea centru din ţară.

Dr. Sidonia Susanu, medic primar chirurgie plastică, care se ocupă de aceste cazuri a precizat că acum este „prima dată când am bătut la uşi care s-au deschis în folosul pacienţilor”. Dr. Alina Belu, managerul spitalului a precizat că se intenţionează pe viitor şi înfiinţarea unui centru de arşi în cadrul spitalului.

Secţia de chirurgie plastică, microchirurgie reconstructivă, va avea 30 de paturi, urmând să fie preluate cele 10 paturi de arşi care se află în momentul de faţă în cadrul Secţiei chirurgie pediatrică I, cinci paturi ale Compartimentului de chirurgie plastică, microchirurgie reconstructivă şi încă 15 paturi de la Secţia pediatrie cronici, care este propusă spre desfiinţare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

Curse regulate spre AEROPORT și înapoi în ORAȘ cu autobuzul 50

Dacă aveți programate călătorii cu avionul, nu uitați că...

RAFILA, noi săgeți către Arafat: „Noi de unde să știm că nu mai sunt BANI la UPU, dacă dânșii nu ne notifică?”

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a pledat din nou, luni,...

Ședință CJ IAȘI: Teatrul “Luceafărul” va intra într-un amplu proces de reabilitare și MODERNIZARE

Consiliul Județean Iași a votat astăzi, în ședință ordinară,...