vineri , 22 octombrie 2021 12:13 pm
Iasi booked.net
-1°C

Cum va funcționa noul an școlar

Ordinul miniștrilor Sănătății și Educației, care vizează regulile pentru derularea noului an școlar 2021 – 2022, a fost publicat în Monitorul Oficial al României.

Stabilirea scenariului de funcţionare a școlilor din România se va face cu ajutorul a 7 pași, care au referință în fiecare zi de vineri.

Toate școlile din România vor funcţiona după 2 scenarii.

Scenariul 1 are în vedere participarea zilnică cu prezență fizică a tuturor antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori.

Mai apoi, scenariul 2 are în vedere două aspecte:

a) Participarea zilnică cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor antepreșcolarilor, preșcolarilor și a elevilor din învățământul special, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție;

b) Participarea zilnică, în sistem on-line, a tuturor elevilor, cu excepția celor din învățământul special Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 6/1.000 de locuitori până la instituirea stării de carantină la nivelul localității.

Klaus Iohannis, președintele României, a susținut joi, 26 august 2021, o declarație de presă la Palatul Cotroceni. Acesta a convocat o ședință de lucru cu privire la începerea noului an școlar. La această întâlnire au participat ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, și ministrul Educației, Sorin-Mihai Cîmpeanu. De asemenea, Inspectoratele Şcolare Judeţene vor transmite pentru fiecare localitate modalitatea de funcţionare a şcolilor.

Recomandări

130.000 de elevi au început noul an școlar la Iași

În judeţul Iaşi, circa 130.000 de elevi şi preşcolari au început noul an de învăţământ, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *