vineri , 26 aprilie 2019
Iasi booked.net
-1°C

Cum va fi vremea de Paște: înnorări temporare, temperaturi de până la 23 de grade Celsius

Meteorologii anunţă că o să avem vreme frumoasă de Paşte. Duminică, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 11 și 23 de grade, iar cele minime între 3 și 12 grade.

 

La noapte, cerul va avea înnorări și vor fi ploi, mai ales averse, trecător însoțite și de descărcări electrice în vest, nord-vest, sud-vest, pe arii restrânse în sud și centru și cu totul izolat în rest. Vântul va sufla slab și moderat cu unele intensificări în regiunile vestice. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 1 și 11 grade. Pe spații mici, în zonele joase din est și sud-est, va fi ceață.

Vineri, vremea se va răci față de ziua precedentă, astfel încât valorile termice se vor situa în jurul celor caracteristice acestei perioade în cea mai mare parte a țării.

Cerul va fi mai mult noros și vor fi ploi, mai ales averse, însoțite și de descărcări electrice, la munte, în sud-vestul, centrul și nordul teritoriului și pe arii restrânse în rest. Pe crestele montane înalte, vor fi precipitații și sub formă de lapoviță și ninsoare.

Cantitățile de apă vor depăși local 10 l/mp și izolat 15 l/mp. Vântul va avea intensificări temporare, ziua îndeosebi în jumătatea de nord-vest, iar noaptea și în restul țării. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 și 19 grade, iar cele minime se vor situa, în general, între 4 și 10 grade. Izolat, dimineața, vor mai fi condiții de ceață.

Sâmbătă, vremea se va menține apropiată de normalul termic al perioadei și se va ameliora sub aspectul precipitațiilor. Cerul va avea înnorări temporare în cursul zilei, când vor mai fi ploi slabe, de scurtă durată, local în zonele montane și pe arii restrânse în vest, nord și centru. Spre seară și noaptea, cerul va deveni variabil în majoritatea regiunilor. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în jumătatea de sud-est a țării, mai ales ziua.

Temperaturile maxime se vor încadra între 12 și 20 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -1 și 10 grade. Izolat, în zonele joase, va fi ceață, mai ales noaptea, iar în depresiunile din estul Transilvaniei, brumă.

Duminică, vremea va fi în general frumoasă, iar în regiunile din vestul, centrul și nordul țării se va încălzi, astfel încât valorile termice se vor situa ușor peste cele caracteristice acestei date. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 11 și 23 de grade, iar cele minime între 3 și 12 grade, mai scăzute spre -1 grad în depresiunile din estul Transilvaniei, unde vor fi condiții de brumă.

Cerul va fi variabil în regiunile sudice și sud-estice și mai mult senin în restul teritoriului. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în Bărăgan, Dobrogea, sudul Banatului și pe crestele montane. În zonele joase, izolat, va fi posibil să se formeze ceață.

Luni, vremea se va menține în general frumoasă și se va încălzi în toată țara. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări noaptea în vest și nord-vest, unde pe arii restrânse va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări izolate. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 și 25 de grade, iar cele minime între 3 și 13 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei, unde vor fi condiții de brumă. În zonele joase, pe arii restrânse, va fi ceață.

 

Sursa: România TV

Recomandări

Când recuperează bugetarii ziua de 30 aprilie

Românii se vor bucura de o minivacanță de 6 zile, de Paşte şi 1 Mai, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *