miercuri , 28 octombrie 2020 5:40 am
Iasi booked.net
-1°C

Cum va fi înmormântat IPS Pimen

Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor a anunţat, joi, ca există posibilitatea să apeleze la o restrângere a accesului la slujba de înmormântare a arhipăstorului Pimen, se arată într-un comunicat remis AGERPRES, joi, de Biroul de presă al instituţiei.

Potrivit sursei citate, credincioşii îşi pot lua rămas bun de la arhiepiscopul Pimen până vineri, la ora 12:00, când va avea loc slujba de înmormântare, la Catedrala Arhiepiscopală din Suceava.

Sursa citată precizează că, după slujba înmormântării ce va fi precedată de slujirea Sfintei Liturghii, trupul neînsufleţit al arhipăstorului Bucovinei va fi apoi depus, conform dorinţei sale, la Mănăstirea Sihăstria Putnei.

Cei care vor dori să-şi ia rămas bun de la arhiepiscopul Pimen sau să participe la slujba înmormântării sunt rugaţi să respecte măsurile şi îndrumările specifice acestei perioade.

„Îi rugăm pe preoţi şi pe credincioşi să fie înţelegători şi conştienţi de faptul că spaţiul este unul limitat, astfel încât va fi posibil să apelăm la o restrângere a accesului atât pe durata depunerii trupului neînsufleţit, cât mai ales în timpul slujbei de înmormântare a Părintelui Arhiepiscop Pimen. Nădăjduim că, la pomenirea ce se va face la 40 de zile de la trecerea sa la cele veşnice, situaţia să fie cu mult îmbunătăţită şi restricţiile vor fi reduse, astfel încât să avem posibilitatea cu toţii de a cinsti aşa cum se cuvine pe acest vrednic Arhipăstor al Bisericii lui Hristos din Moldova”, a transmis Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor.

Recomandări

Controale de amploare în Suceava. Doi miri, nevoiți să mute nunta în ultima zi

Au fost controale de amploare seara trecută în judeţul Suceava! Oamenii legii au verificat localurile, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *