joi , 20 ianuarie 2022 10:20 pm
Iasi booked.net
-1°C

Cum transporți animalele de companie cu trenul? Regulile CFR Călători

Dacă îți îndrăgești și răsfeți animalul de companie foarte tare, atunci cu siguranță nu vei vrea să îl lași singur acasă când pleci în vacanță.

Află cum să transporți animale de companie cu trenul și care sunt regulile CFR Călători pentru a fi pregătit atunci când îți cumperi bilet. Atunci când ai un prieten patruped și nu poți pleca în vacanță fără el, trebuie să te informezi ce presupune călătoria cu trenul. Dacă vrei să iei animalul de companie cu tine în tren, trebuie să te asiguri că știi toate regulile impuse de CFR Călători. Regula de bază a CFR Călători spune că nu este permis să transporți animale în vagoanele de călători. Cu toate acestea, există și excepții în care transportul animalelor de companie este permis. Astfel, în vagoanele de călători, la clasa a 2-a, este permis transportul câinilor însoţiţi, dar numai dacă: au botniţă, sunt ţinuţi în lesă pe podeaua vagonului, în compartimente şi dacă nici un călător nu protestează.

„Călătorul, proprietar al câinelui, este obligat să menţină curăţenia pe toată durata călătoriei, având asupra sa materiale de igienizare, în caz contrar va fi tratat conform reglementărilor legale în vigoare. Câinii, pisicile şi animalele mici, ţinute în braţe, precum şi păsările mici în colivii pot fi transportate fără plată, dacă nici un călător nu protestează. Dacă alţi călători protestează, personalul de tren sau cel de control, în cazuri bine justificate, poate interzice călătoria cu aceste animale”, arată reprezentanţii CFR Călători, care atrag atenţia că este interzis accesul câinilor periculoşi în trenurile de călători, conform a1.ro.

Recomandări

Paşaport turcesc falsificat pentru a intra ilegal în România

Poliţişti de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Iaşi – feroviar au depistat …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *