miercuri , 8 decembrie 2021 3:30 am
Iasi booked.net
-1°C

Cum și când va fi repornită economia

Alexandru Rafila, directorul Societății Române de Microbiologie, a prezentat planul prin care se va putea reporni economia românească, după ce se va diminua puterea pandemiei de coronavirus.

Profesorul Rafila a explicat, la România Tv, sâmbătă seara, cum se va proceda pentru a reporni economia, în funcție de contextul epidemiologic:

„Eu cred că putem să aplicăm o formulă care să ia în calcul evoluția numărului de cazuri noi și în momentul în care aceasta va fi descendentă, să avem o perioadă de o săptămână, 10 zile, în care zi de zi o să avem mai puține cazuri, ne vom gândi la o repornire secvențială. Adică în funcție de contextul epidemiologic din fiecare regiune, din fiecare județ din România. Pentru că nu o să putem să luăm aceeași măsură la nivel național”, a spus specialistul.

„Așa cum luăm măsuri punctuale, când avem o situație de criză, ca la Suceava sau Țăndărei, tot așa trebuie să luăm măsuri economice și de repornire a activităților din învățământ, în funcție de contextul epidemiologic local. Pentru că nu ne obligă nimeni să aplicăm aceeași măsură într-o localitate cu 1000 de cazuri ca într-o localitate cu 2 cazuri, comparabile ca număr de locuitori. Acest lucru ar putea să se întâmple după 15 mai, dar data nu este bătută în cuie. Se poate începe cu repornirea acelor activități care necesită un grad mare de automatizare, de exemplu, și neapărat activitățile din învățământ, care trebuie neapărat pornite”, a mai precizat Alexandru Rafila.

Recomandări

Omicron încă nu a ajuns în România

În România încă nu a fost semnalată prezenţa noii tulpini a coronavirusului, iar numărul cazurilor …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *