joi , 2 iulie 2020 2:50 pm
Iasi booked.net
-1°C

Cum se vor transforma tablagiii în ofiţeri de Poliţie

Ministrul Afacerilor interne, Ion Marcel Vela, a aprobat luni demararea procedurilor pentru organizarea concursurilor pentru trecerea agenţilor, subofiţerilor sau maiştrilor militari în corpul ofiţerilor.

În acest sens, în perioada imediat următoare, la nivelul structurilor Ministerului Afacerilor Interne (MAI) se va identifica numărul de funcţii care pot fi ocupate prin acest tip de concursuri, în funcţie de necesităţile operative ale domeniului de activitate.   „Decizia a fost luată în urma analizei realizate la nivelul conducerii MAI referitoare la deficitul de personal, care, la acest moment, se situează la circa 13% (ex: Poliţia Română peste 14%, Jandarmeria Română peste 10%, Poliţia de Frontieră cca 9%, IGSU peste 10%)”, arată MAI într-un comunicat.

Conform preşedintelui Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi al Personalului Contractual (SNPPC),  Dumitru Coarnă, cea mai acută lipsă de personal din MAI se înregistrează în Poliţia Română. „Noi avem un deficit foarte mare de personal, de peste 20.000 de oameni. Aceste deficit ajunge chiar şi la 50% în mediul rural”, a precizat  Dumitru Coarnă, informează adevarul.ro.

loading...

Recomandări

Şi-a omorât concubina de 36 de ani şi s-a culcat liniştit

Violenţa domestică a mai făcut o victimă într-un cuplu din comuna Mănăstirea Cașin, judeţul Bacău, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *