joi , 15 aprilie 2021 7:29 am
Iasi booked.net
-1°C

Cum se completează corect fișa de echivalare lingvistică pentru admiterea la liceu – iunie 2020

Dacă ești interesat de echivalare lingvistică engleză liceu, acest articol te va ajuta să completezi corect fișa de echivalare lingvistică pentru admiterea la liceu.

În sesiunea de admitere la liceu din iunie 2020, la specializările cu regim bilingv sau intensiv într-o limbă modernă, probele de competență lingvistică pot fi echivalate cu certificatele obținute la examenele de limbi străine cu recunoaștere internațională.

Așadar, în cazul absolvenților de gimnaziu care dețin un certificat lingvistic Cambridge, procedura înscrierii pentru echivalarea testului de competențe lingvistice este următoarea:

 • părinții/ reprezentanții legali ai elevului transmit prin e-mail SAU poștă (cu confirmare de primire) SAU depun personal următoarele documente:
    • fișa tip de înscriere
    • cererea de recunoaștere și echivalare a rezultatelor, completată (Anexa B)
    • copie scanată/ fotocopie a certificatului obținut
    • copie scanată sau fotocopie a certificatului de naștere
    • copie scanata sau fotocopie a cărții de identitate.

Acesta este un specimen al cererii pe care va trebui să o completați – Anexa B:

Iată și un exemplu de certificat lingvistic marcat cu explicații, pentru a vă ajuta să identificați mai ușor informațiile pe care va trebui să le completați în Anexa B:

Prin urmare, informațiile pe care le veți completa în Anexa B vor fi următoarele:

LIMBA MODERNĂ:

ENGLEZĂ

EXAMENUL SUSȚINUT SAU OLIMPIADA NAȚIONALĂ:

KET (Key English Test) / PET (Preliminary English Test)

INSTITUȚIA / ORGANIZAȚIA CARE ELIBEREAZĂ CERTIFICATUL / DIPLOMA/ ADMINISTREAZĂ EXAMENUL:

CAMBRIDGE ASSESSMENT ENGLISH

CERTIFICATUL / DIPLOMA OBȚINUTĂ:

SERIA…………(spațiul rămâne liber, certificatele Cambridge nu au serie) NR…… (scrieți cele 10 cifre din stânga-jos de pe certificat, după mențiunea Certificate Number)

 

NIVELUL DE COMPETENȚĂ OBȚINUT:

A2 / B1 / B2 (puteți scrie în paranteză calificativul: A / B / C – examen susținut în 2020) SAU (Pass / Pass with merit / Pass with distinction – examene susținute înainte de 2020)

Dacă faceți înscrierea online, prin e-mail, toate documentele scanate trebuie arhivate într-un folder denumit după modelul: Nume Prenume_adm9_2020.

În cazul în care vreți să depuneți personal documentele la sediul unității de învățământ, va trebui să anunțați acest lucru în prealabil, prin telefon sau e-mail, pentru ca accesul dvs. în școală să fie programat.

Rezultatele probei de verificare a cunoștințelor de limba modernă se afișează potrivit calendarului admiterii, pe care îl puteți consulta aici: https://www.edu.ro/noul-calendar-privind-organizarea-%C8%99i-desf%C4%83%C8%99urarea-admiterii-%C3%AEn-%C3%AEnv%C4%83%C8%9B%C4%83m%C3%A2ntul-liceal-de-stat-pentru

Un certificat internațional Cambridge este un mare as în mânecă din multe puncte de vedere și devine extrem de util la înscrierea la liceu sau în cazul examenului de Bacalaureat, pentru că permite echivalarea probelor lingvistice, și nu oricum, ci se echivalează cu calificatul maxim.

Cel mai bun centru de pregătire și examene Cambridge din România, care pregătește anual mii de cursanți care obțin certificate lingvistice valabile pe viață, oferă consultanță în această perioadă părinților și absolvenților care au nevoie de informații și ajutor pentru completarea documentelor necesare la depunerea dosarelor de înscriere la liceu. „În cazul în care doriți să vă consultați cu noi sau să verificăm împreună dacă ați completat corect fișa, suntem aici pentru dvs.! Ne puteți contacta la numărul de telefon 0726 386 046 și pe adresa office@twinklestar.ro, se precizează pe site-ul oficial www.twinklestar.ro.

 

Recomandări

UAIC invită elevii de liceu să participe la cursuri deschise online

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) pune la dispoziția elevilor de liceu o serie …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *