marți , 26 octombrie 2021 3:46 pm
Iasi booked.net
-1°C

Cum să „ucizi” o idee bună! Defibrilatoare noi în punctele-cheie din Iași: închise cu cheia sau așezate mult prea sus

Serviciul Voluntar de Ambulanţă, conform parteneriatului încheiat cu Primăria Municipiului Iaşi, a început acţiunea de identificare şi înlocuire a defibrilatoarelor publice vechi cu altele noi. În Parcul Copou a fost montat astăzi, primul astfel de aparat, însă nimeni nu știe de acesta.

 

Amplasamentele acestor defibrilatoare în acest moment sunt Centrul de Cartier Tătăraşi, Cinema Dacia – Cartierul Alexandru Cel Bun, Piața Unirii – Editura Humanitas, Parcul Copou – Casa de Cultură „Mihai Ursachi”, Parcul Nicolina – Punctul RCS&RDS (aparat neidentificat la fața locului), explică Marius Grațian Benchea.

Locurile unde vor fi amplasate noile defibrilatoare sunt Cartierul Tătărași – Esplanada Oancea, Cartierul Nicolina – Parcul Nicolina, Cartierul Alexandru Cel Bun – Parcul Voievozilor, Podu Roș – Parcul Șahiștilor, Păcurari – Expomobila, Parcul Copou – Casa de Cultură „Mihai Ursachi”, Piața Unirii – Librăria Humanitas.

Primul defibrilator nou a fost montat la Casa de Cultură „Mihai Ursachi” din Parcul Copou. Inițial, aparatul a fost montat la o înălțime mai mare de 2,5 metri, la care puține persoane puteau să ajungă. După mai multe sesizări, acesta a fost coborât la o distanță acceptabilă, circa 1,8 metri (vezi foto sus: reporterul Info IAȘI a încercat să ajungă la el, dar tot a fost dificil de ajuns. Ce se va întâmpla în caz de urgență?), însă au mai apărut câteva probleme: defibrilatorul este închis cu lacăt (n.r.: de frică să nu fie furat?) – ceea ce îl face greu de folosit în caz de urgență -, iar în jur nu se află niciun panou de informare privind utilitatea aparatului.

Noile cutii de protecție au sistem de alarmă, iluminare și de încălzire și conțin defibrilatoare semiautomate LIFEPAK CR PLUS.

Montarea noilor dispozitive se va termina în jur de 1 decembrie 2018.

Recomandări

Casa de Cultură „Mihai Ursachi” IAȘI găzduiește expoziția de pictură „Țara Minunilor”

Casa de Cultură „Mihai Ursachi” a Municipiului Iași găzduiește în perioada 5-13 octombrie 2021, în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *