vineri , 29 mai 2020 7:07 pm
Iasi booked.net
-1°C

“Cum să-ţi fie teamă de o boală? Pentru asta ai învăţat, să o combaţi”

Petre Ciuvăţ este medic ATI la Spitalul Orăşenesc din Rovinari care i-a devenit deja casă. Ca să fie cât mai aproape de pacienţi, acum a decis să doarmă în spital şi nu are de gând să facă vreun pas înapoi.

În nici două luni, va împlini 80 de ani. Dar pentru el, medicina nu are vârstă. De aproape şase decenii, salvează vieţi. Ultimii cinci ani i-a petrecut în secţia de Terapie Intensivă de la Spitalul Orăşenesc din Rovinari, scrie observator.tv.

“Toată lumea îmi spune că sunt nemaipomenit, nemaivăzut. În anul VI, eram şi student la Medicină Generală şi eram şi intern la Anestezie, la Spitalul Grigore Alexandrescu. De atunci, practic sunt 57 de ani de când eu fac profesia de anestezie, terapie intensivă”, spune Petre Ciuvăţ, medic ATI.

Ce spune un medic cu atât de multă experiență, despre coronavirus

“Lucrul acesta e deosebit de grav într-un fel. Molima asta se răspândeşte cu o viteză deosebită şi oamenii sunt în faţa unei situaţii absolut noi. Nu este niciun pericol, absolut niciun pericol dacă ştii cum să te protejezi. Nu mi-e teamă, nu mi-e teamă absolut deloc şi nu îi înţeleg pe cei cărora le e teamă. Când faci medicina, o faci ca să rezolvi problemele de patologie ale oamenilor. Cum să-ţi fie teamă de o boală? Pentru asta ai învăţat, să o combaţi.”

Medicul şi-a propus să iasă la pensie abia după ce România şi lumea întreagă vor învinge pandemia.

loading...

Recomandări

Medic de la Spitalul din Rădăuți – “Am avut ture cu 45 de ambulanțe, din care 13 venite în același timp”

Spitalul Municipal Rădăuți se confruntă cu o situație dramatică, din cauza cazurilor pe care le …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *