Cum să porți pantofi cu toc fără să ai dureri (P)

Date:

Pantofii cu toc sunt esențiali în garderoba oricărei femei. Ca și gențile, parcă niciodată nu sunt suficienți. Tot timpul mai apare câte un model care să te ispitească sau consideri că se potrivește foarte bine cu ceva din garderobă. Sunt absolut necesari, dacă mergi la un eveniment special, la o întâlnire de business sau în club cu prietenele, mai ales că pe lângă centimetri în plus, îți pun în valoare silueta.

Îi poți purta cu rochii de ocazie, la ținute office, alături de sacou și fustă creion sau cămașă, cu pantaloni eleganți, dar și în ținute casual-cool alături de jeanși cu talie înaltă și un tricou oversize.

Îți mai rămâne doar să alegi perechea de pantofi de dama din piele potrivită astfel încât să eviți cât mai mult durerile.

Mărimea chiar contează

Alegerea mărimii corecte este esențială, mai ales dacă nu vrei să te trezești cu dureroasele bășici. Ține cont de faptul că, în timp, piciorul poate crește și poți avea nevoie de o jumătate sau chiar de un număr mai mare. În plus, asigură-te că sunt suficient de lați și probează-i seara, când piciorul este mai umflat. Important e să te simți bine din prima clipă în care i-ai pus în picioare.

Toc mai gros

Deși pantofii stiletto sunt foarte sexy și complimentează ținutele office și chiar pe cele casual-cool în care porți jeanși, pot să-ți creeze probleme dacă îi folosești zilnic. Alege în schimb o pereche de pantofi de dama din piele cu toc mai gros care să susțină coloana și să fie mai comozi.

Evită tălpile foarte subțiri

De cele mai multe ori acestea fac să te usture pielea în partea din față a piciorului. Modelele cu platformă sau o talpă mai groasă ajută să-ți menții echilibrul atunci când mergi și absorb presiunea.

Elemente de suport

Ca să contrabalansezi tălpile subțiri, poți să cumperi pernițe din silicon care se pun în interiorul pantofului, pe talpă. Acestea nu permit piciorului să alunece în față, evitând astfel fricțiunile. În plus, ajută și atunci când pantofii sunt puțin mai mari.

În orice caz, fii tot timpul pregătită. Ia mereu în geantă plasturi waterproof în cazul în care pantofii încep să te bată. Dacă ai fost ghinionistă și deja s-au instalat bășicile, le poți trata cu plasturi speciali, dar care nu mai pot fi folosiți dacă acestea s-au spart. În acest caz, trebuie să le îngrijești cu atenție pentru că pielea din acea zonă este extrem de vulnerabilă și se poate infecta ușor. Nu în ultimul rând, n-ar fi rău, dacă mergi cu mașina personală, să iei cu tine și o a doua pereche de pantofi, fără toc, în cazul în care chiar nu mai reziști pe cei aleși inițial.

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Abonare newsletter

Popular

Mai multe articole
Recomandate

IȘJ Iași organizează o nouă simulare a examenelor naționale în perioada 17-19 aprilie 2024

Simulări ale Evaluării Naționale vor susține și 8.000 de...

Locuri de PARCARE scoase la licitație de către primăria IAȘI

Direcția Exploatare Patrimoniu organizează în data de 23 aprilie...

Bulevardul Socola va fi închis până pe 30 aprilie

În perioada 15-30 aprilie, între orele 08:00 – 18:00,...

O nouă proiecție video pe fațada BCU Iaşi

𝐁𝐢𝐛𝐥𝐢𝐨𝐭𝐞𝐜𝐚 𝐂𝐞𝐧𝐭𝐫𝐚𝐥𝐚̆ 𝐔𝐧𝐢𝐯𝐞𝐫𝐬𝐢𝐭𝐚𝐫𝐚̆ „𝐌𝐢𝐡𝐚𝐢 𝐄𝐦𝐢𝐧𝐞𝐬𝐜𝐮” 𝐝𝐢𝐧 𝐈𝐚𝐬̦𝐢 𝐯𝐚̆ 𝐢𝐧𝐯𝐢𝐭𝐚̆...