marți , 7 decembrie 2021 8:40 am
Iasi booked.net
-1°C

Cum să călcați o cămașă de bărbați

Pentru a vă păstra cămășile de bărbați în cea mai bună formă, va trebui să le călcați. De obicei, vă sugerăm să le trimiteți la o curățătorie, dar dacă nu este posibil, va trebui să știți cum să călcați singur cămăși de bărbați.

Există multe modalități de a face acest lucru în mod eficient, dar aici vom descrie metoda noastră pas cu pas.

Pasul 1: obțineți echipamentul potrivit

Veți avea nevoie de un fier de călcat. De preferință, fierul de călcat vă permite să turnați apă (pentru abur) și, mai bine, are o bază alunecoasă acoperită cu teflon. Dacă fierul de călcat nu poate pulveriza apă din față, veți dori o sticlă de spray care poate pulveriza o ceață fină. De asemenea, veți avea nevoie de o masă de călcat. Dacă sunteți într-un apartament mic, ar fi bine să aveți o mică masă de călcat pe care o puteți așeza pe măsuța dvs. din sufragerie. Dacă locuiți oriunde altundeva, puteți găsi o masă de călcat pliabilă și plăcută, pe care o puteți instala în camera dvs. de zi.

Pasul 2: pregătiți-vă materialele

Configurați masa de călcat într-un loc confortabil, unde veți putea să întindeți cămașa fără să o încrețiți din nou. Dacă intenționați să călcați mai multe cămăși de bărbați la rând, asigurați-vă că puteți vedea televizorul din acest unghi. Conectați fierul de călcat și rotiți cadranul pentru a indica „bumbac” sau oricare ar fi cea mai înaltă setare.

Pasul 3: călcați spatele cămășii

Vă recomandăm să începeți cu partea din spate a cămășii, deoarece aceasta se va încreți oricum, de îndată ce o veți purta și vă veți așeza. Deschideți complet cămașa și întindeți-o peste masa de călcat. Puneți cămașa pe masă, astfel încât capătul îngust al mesei să intre în spatele umărului cămășii și marginea mesei de călcat să fie de-a lungul părții laterale a cămășii. Cu o presiune moderată, glisați fierul de călcat pe cămașă de sus în jos, având grijă să păstrați cămașa plată și să nu călcați, de fapt, cutele în îmbrăcăminte. Folosiți puțin abur sau pulverizați apă pe orice cute care nu dispar ușor. După ce ați făcut o parte a spatelui, glisați cămașa și faceți cealaltă parte la fel.

Pasul 4: călcați mânecile

Călcați mânecile (una câte una). Așezați mâneca pe lung pe masă de călcat și aplatizați cu grijă cu mâinile astfel încât să se plieze de-a lungul tivului pe partea inferioară. Începând din jurul zonei groapei brațului, călcați spre manșetă și departe de tivul inferior. Opțional, puteți să călcați într-o cută de pe partea superioară a mânecii, dar dacă faceți acest lucru, ar trebui să fie dreaptă. Dacă nu doriți o cută, călcați-o aproape de partea superioară, dar nu peste ea. Repetați pe cealaltă mânecă.

Pasul 5: călcați partea superioară a cămășii din față

Aceasta este cea mai dificilă parte, dar și cea mai vizibilă, deoarece este chiar lângă gât și cap. Pentru această zonă, veți dori să utilizați partea îngustă și ascuțită a mesei de călcat. Trageți un umăr al cămășii peste această parte a mesei de călcat astfel încât să aveți o vedere clară a unei părți a cămășii, chiar sub guler. Gulerul ar trebui să se lipească drept și să se curbeze în cerc. Pulverizați această zonă pentru a fi umedă și călcați cu atenție în jurul curbei gulerului.

Pasul 6: călcați gulerul

Acum facem gulerul. Scoateți gulerul detașabil, dacă există. Desfaceți gulerul astfel încât să fie „plesnit” și așezați-l plat pe masa de călcat cu spatele în sus. Pulverizați gulerul cu o cantitate bună de apă și dați-i 30 de secunde pentru a se înmuia. Călcați din mijlocul gulerului spre exterior până la vârfurile punctelor gulerului. Deoarece gulerul este o bucată de material mai groasă și mai rigidă, poate fi necesar să apăsați puțin mai tare decât pentru restul cămășii. Când ați terminat, pliați din nou gulerul. Dacă doriți, puteți, de asemenea, să pliați gulerul în jos și să-l călcați într-o cută în partea din față.

Pasul 7: călcați fața cămășii

În cele din urmă, faceți partea din față a cămășii. Călcați câte o parte. Aveți grijă la nasturi. Asigurați-vă că partea din față nu este pliată într-un mod în care nu ar trebui să fie. Utilizați vârful fierului de călcat pentru a ajunge în zonele din jurul gulerului. Dacă o cămașă de bărbați are un buzunar, acest lucru poate fi dificil. Pe măsură ce împingeți fierul în jos pe o parte, puteți trage ușor pe cealaltă pentru a menține lucrurile strânse și drepte.

Recomandări

Lucrare penală pentru braconaj piscicol, întocmită de polițiștii de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Berezeni efectuează cercetări cu privire la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *