duminică , 9 mai 2021 7:46 am
Iasi booked.net
-1°C

Cum să alegeți parfumul perfect pentru bărbați (P)

Pentru mulți dintre noi, parfumul este un teritoriu nedescoperit. La urma urmei, parfumul este ceva purtat mai ales de tipurile mai cosmopolite, nu? Greșit. Simțul olfactiv declanșează de fapt atât emoția, cât și memoria mult mai mult decât văzul și auzul – așa că orice bărbat care evită să poarte un parfum pierde un instrument important din arsenalul său de prezentare.

Parfumul este extraordinar de important pentru a le spune oamenilor cine sunteți și ce credeți. Desigur, este esențial să spuneți povestea corectă. Deci, cum găsiți potrivirea perfectă?

Un parfum de semnătură este arma dvs. secretă. Este accesoriul de care nu ați știut niciodată că aveți nevoie. Iată cum puteți găsi unul excelent.

Deși devenit stenogramă pentru „parfum de bărbați”, dar apa de colonie nu denotă de fapt genul; este doar un tip de parfum. Am fost instruiți să credem că „parfumul ”este pentru femei și „colonia” este pentru bărbați, dar asta este doar marketing: parfumul nu are gen.

În cele din urmă, dacă vă place sau nu mirosul va determina ce parfum devine semnătura dvs. Aceste niveluri de concentrație tipărite pe etichetă vor determina cât timp persistă parfumul.

 

  • Parfum: 20-30% parfum. Acesta este de fapt extract de parfum. Este cea mai mare concentrație de parfum (restul este alcool și apă) și, de asemenea, cea mai scumpă și poate rezista până la 24 de ore.
  • Eau de Parfum: 15-20% parfum. Folosit pentru a descrie atâ parfumuri bărbătești, cât și cele pentru femei, aceasta este cea mai frecventă diluare și cel mai probabil ceea ce veți găsi cel mai des. Va rezista 5 până la 8 ore.
  • Eau de Toilette: 5-15% parfum. Acesta este un spray ușor cu extract de parfum, dizolvat în alcool. Este mai ieftin decât apa de parfum și, în general, rezistă doar câteva ore.
  • Eau de Cologne: 2-5% parfum. „Apa de Cologne” a fost un parfum de citrice lansat în Cologne, Germania, în 1709. În secolul al XX-lea, companiile de parfumuri au început să ofere versiuni mai ieftine și diluate ale parfumurilor lor existente și să le numească apă de colonie. Prețul scăzut atrăgea bărbații și astăzi, bineînțeles, colonia a devenit un termen generic pentru parfumurile purtate de bărbați.
  • Eau Fraiche: 1-3% parfum. Rar văzut pe piață, acest parfum este doar apă parfumată.

Cum funcționează un parfum

Parfumul nu este doar un singur miros. Unele parfumuri evoluează mai mult decât altele, doar toate evoluează. Acesta este exact motivul pentru care nu ar trebui să aruncați niciodată parfum pe hârtie tampon, să-l mirosiți și să cumpărați. La fel ca oamenii, nu puteți judeca un parfum după prima impresie. Iată ce veți observa dacă îi acordați timp:

 

  • Notă de vârf: Aceasta este ceea ce mirosiți la aplicare. Va dispărea prima, în câteva ore. Nota de vârf cuprinde ingrediente mai ușoare, de obicei citrice precum bergamota, florale ca lavanda și aromate ca anasonul.

 

  • Notă de mijloc: Aceasta se blochează după ce nota de vârf a fost eliminată, persistând timp de 3 până la 5 ore. Se mai numește și nota de inimă, deoarece este tema principală a parfumului. Așteptați-vă la ingrediente florale mai grele, cum ar fi iasomia, fructe ca pere, verdeață ca iarba și condimente ca scorțișoara.

 

  • Notă de bază: Acest parfum fundamental se dezvoltă ultimul și se agață de piele cel mai mult – de la 5 la 10 ore. Nota de bază este compusă din ingrediente bogate, cum ar fi lemn de santal, vetiver, tutun și mosc.

Cum să cumpărați un parfum

Parfumurile reacționează diferit la diferite componente chimice ale corpului, așa că ceea ce miroase bine pe cineva, nu va mirosi la fel la dvs. Pentru a cumpăra corect un parfum, va trebui să îl purtați.

Puteți purta patru – pe încheietura mâinii stângi, încheietura dreaptă, cotul stâng și cotul drept. Rețineți care este care și apoi mirosiți cum se dezvoltă fiecare parfum pe parcursul ciclului său de viață. Doar pentru că vă place nota de vârf nu înseamnă neapărat că vă vor plăcea și notele de mijloc și de bază.

Recomandări

Trei ieșeni au fost reținuți pentru trafic de etnobotanice

Trei bărbați din Iași au fost arestați aseară, în urma unei acțiuni-fulger făcută de mascați. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *